Νέα

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη “Ειρήνη” Αριστοφάνη

Με τη  παιδική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ο θίασος Καρουζέλ του Θωμά Πανδή θα χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2015, στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη.

Μετά από τρία  χρόνια παραστάσεων σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα και πάνω από 200 παραστάσεις ο θίασος Καρουζέλ επανέρχεται στο νέο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη στην Ακρόπολη.

Πρόκειται για τη παράσταση ‘’Ειρήνη’’ του Αριστοφάνη που έχει διασκευαστεί ειδικά για παιδιά όλων των ηλικιών με χαρακτήρα μουσικοχορευτικό και διαδραστικό – συμμετοχικό και που βρίσκουν αξιοσημείωτη ανταπόκριση από σχολεία, σταθμούς και Δήμους.

Θωμάς Πανδής
Θωμάς Πανδής

“Ειρήνη”

Πως μπορείς να πετάξεις στον ουρανό; Με αεροπλάνο… με ελικόπτερο… με διαστημόπλοιο και με τον… Λευτέρη!!! Ποιος είναι ο Λευτέρης; Ένα μεγάλο σκαθάρι. Με την βοήθειά του ο αγρότης Τρυγαίος θα ανέβει στον ουρανό για να συναντήσει τον Θεό. Εκείνος όμως έχει φύγει μακριά και πίσω του έχει αφήσει τον χαζούλη Ερμή! Ο Πόλεμος αρπάζοντας την ευκαιρία φυλακίζει την Ειρήνη μέσα σ’ ένα βαθύ πηγάδι. Μόνο ο Τρυγαίος με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να την σώσει…

Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον ουρανό και στην χώρα των μύθων. Μια κωμική διασκευή της ‘’Ειρήνης’’ του Αριστοφάνη για όλα τα παιδάκια με πολλά πρωτότυπα τραγούδια αλλά και διασκευές γνωστών παιδικών τραγουδιών. Τα παιδάκια συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση τραγουδώντας και χορεύοντας αλλά βοηθώντας και τον Τρυγαίο να ελευθερώσει την Ειρήνη.

Τα διδακτικά και πανανθρώπινα μηνύματα του σημαντικού αυτού έργου του Αριστοφάνη παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδάκια που έμπρακτα μαθαίνουν πως η ειρήνη, το σπουδαιότερο αγαθό, κερδίζεται με συνεργασία και αγάπη!

Μάριον Τσιτσέκα
Μάριον Τσιτσέκα

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Κάλβος σκηνοθετεί με κέφι τους Θωμά Πανδή (Τρυγαίος), Μάριον Τσιτσέκα (Μητέρα, Ερμής, Οπλοπώλης), Βέρα Μακρομαρίδου (Κόρη, Πόλεμος, Ειρήνη, Κρητικός), την μουσική υπογράφει ο Χρήστος Γαλίτης ενώ η διασκευή έγινε από την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη. Σκηνικά και κουστούμια των F&F. Η ηχογράφηση έγινε στα studio της Αθηναϊκής Σκηνής.

Μόνο Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στις 16:30

Τιμές εισιτηρίων Γενική είσοδος , 6 ευρώ

Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, Τζιραίων 13 Αθήνα, Ακρόπολη– Τηλ. 210 9222300

Οι παραστάσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή περιοδεύουν σε σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, ιδρύματα και Δήμους. Για πληροφορίες: τηλ. 6948364859    E mail: [email protected]

Copyrighted Image