Νέα

«Ο Μήτρος και ο Τζίμης» στο cine «ΖΕΦΥΡΟΣ»

Οι καλοκαιρινές παραστάσεις του Κουκλοθέατρου «ΦιλΦαρί» συνεχίζονται.

02. Ο ΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΗΣ - ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ_15-6-2017

Το επόμενο ραντεβού με την κουκλοθεατρική παράσταση «O Μήτρος και ο Τζίμης» είναι στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στο Cine «ΖΕΦΥΡΟΣ» στα Άνω Πετράλωνα.

O κινηματογράφος “Ζέφυρος” στα Άνω Πετράλωνα, δίνει ζωή στην περιοχή. Προπολεμικά ακόμη, από το 1932, ο Ζέφυρος ήταν γνωστός ως χώρος παρουσίασης θεάτρου σκιών και βαριετέ, ενώ κατά τις επόμενες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται σε αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών. Με επιλεγμένες ταινίες, ο Ζέφυρος έγινε το αγαπημένο στέκι των σινεφίλ της Αθήνας.

Σε αυτόν τον ιστορικό κινηματογράφο «ο Μήτρος και ο Τζίμης» θα πουν τη δικιά τους ιστορία που είναι βασισμένη στο μύθο του Αισώπου «ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης.

Ο μύθος είναι γεμάτος μηνύματα και προβληματισμούς, ώστε, να ενεργοποιεί την κρίση των παιδιών και να τα προτρέπει στο παιχνίδι του εποικοδομητικού διαλόγου.

Η παράσταση είναι ζωντανή και έχει άμεση επικοινωνία με τους θεατές.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Οι κούκλες της παράστασης διαθέτουν μια νέα, πρωτοποριακή μορφή, η οποία προκύπτει από το συνδυασμό της παραδοσιακής γαντόκουκλας, της μαρότας και της θεατρικής μάσκας. Ο κουκλοπαίκτης με τη βοήθεια μηχανισμού, που είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό της κούκλας, κινεί με δεξιοτεχνία χέρια και στόμα, ώστε να ζωντανεύουν οι ήρωες και να ενθαρρύνουν τα παιδιά σε αυθόρμητη συμμετοχή!!!

Ο Φίλιππος Φέρτης έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο και μαζί με την ηθοποιό Μαρία Τοκμάκη εμψυχώνουν τους ήρωες της παράστασης προσφέροντας Ποιότητα, Τέχνη και Ψυχαγωγία σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους.

Τις κούκλες και τα σκηνικά δημιουργήθηκαν από την ταλαντούχα σκηνογράφο Ιωάννα Κατσιαβού, τα κοστούμια επιμελήθηκε η Μαρία Λίγγρη ενώ τη μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση ο Μπάμπης Χαρίτος.

Στην έναρξη της παράστασης ακούγεται η φωνή του Γιάννη Φέρτη ως Αίσωπος.

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Incognito Sound.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ώρα 6:30μ.μ.

Είσοδος 7€

CINE «ΖΕΦΥΡΟΣ», Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα – Πληροφορίες: 2104250864 / 6980890529

Copyrighted Image