Νέα

1η Γιορτή Κουκλοθεάτρου στη Μύκονο

H ΚΔΕΠΠΑΜ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας & Ανάπτυξης Μυκόνου), η Άγονη Γραμμή Γόνιμη και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία συνδιοργανώνουν την 1η Γιορτή Κουκλοθεάτρου στη Μύκονο 14 – 17 Απριλίου 2016. Πέντε διεθνείς ομάδες επισκέπτονται το νησί των Κυκλάδων για να γιορτάσουν μαζί μ’ όλους τους κατοίκους της Μυκόνου τη τέχνη του κουκλοθεάτρου, να πραγματοποιήσουν εικαστικά εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης φιγούρας θεάτρου σκιών και να κάνουν στα σοκάκια της Μυκόνου μία παρέλαση με έναν τεράστιο δράκο!

12963932_579121832250656_901192346345618200_n

Αναλυτικότερα, τα πρωινά για σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις:

• Πέμπτη πρωί 14 Απριλίου
Κουκλοθέατρο Άριμα από τη Κρήτη, Ερωτόκριτος, μία παράσταση χάρτινου θεάτρου σκιών που βασίζεται στο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου
https://www.youtube.com/watch?v=NtqV6UlWBUE

• Παρασκευή πρωί 15 Απριλίου
Ομάδα κουκλοθεάτρου Αλαλούθ, Τα ανθρωπάκια της σκιάς μία παράσταση σύγχρονου θεάτρου σκιών, βασισμένη σε κείμενα του διεθνούς φήμης δημοσιογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Giani Rodari
https://vimeo.com/155600218

Για ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις;

• Παρασκευή 15 Απριλίου στις 19.00
Θέατρο κούκλας Φτερά του Μύθου Όσο πιο γρήγορα μία παράσταση βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί. Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που κατορθώνουν μέσα από την συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα της ζωής τους.
https://www.youtube.com/watch?v=KXaOGmASKqk

• Σάββατο 16 Απριλίου στις 19.00
Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού Της μουσικής τα νήματα, μία απρόβλεπτη συναυλία με μαριονέτες και μουσικές από διαφορετικά μέρη του κόσμου Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους
https://www.youtube.com/watch?v=AT-VHjw7w7U

• Κυριακή 17 Απριλίου στις 19.00
Τέχνης Νεύμα, Λεμονιά, μία παράσταση για την ιστορία μίας αξιαγάπητης γιαγιάς (κούκλα φυσικού μεγέθους) και για το μικρόκοσμο που δημιουργεί γύρω της. Η παράσταση συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με τη τέχνη της μιμικής. Ταυτόχρονα η Λεμονιά καταφέρνει να κάνει σύντροφο της ένα εύπλαστο αλλά και πολυσύνθετο υλικό (το ζυμάρι) που μοιράζεται και το οποίο τελικά τη μαγεύει και την ταξιδεύει.
https://vimeo.com/93355222

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ με το μεγάλο δράκο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ το πρωί στις 11.00 με έναρξη έξω από το Δημαρχείο και πορεία μέσα στα σοκάκια της Μυκόνου.

Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι με γενική είσοδο 5ευρώ.

Διαμόρφωση προγράμματος και συντονισμός γιορτής : Νικηφόρου Ευαγγελία (ηθοποιός – εκπαιδευτικός στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία»)

Copyrighted Image