Μορφές Έκφρασης “Ο Χαχά, η Χιχί και το αερόστατο της ειρήνης”

Χιχί: Ε, εσύ εδώ μένεις;
Πέπε: Όχι… δηλαδή ναι, τώρα μένω εδώ… Γεννήθηκα σε μα χώρα μακρινή. Αλλά τώρα μένω εδώ.
Χιχί: Και γιατί έφυγες από τη χώρα σου; Μήπως ταξιδεύεις, όπως εγώ και ο αδερφός μου;
Πέπε: Όχι ακριβώς. Ξέρεις… η χώρα μου ήταν κάποτε όμορφη και οι άνθρωποι ζούσαν όμορφα εκεί. Να όπως εδώ! …αλλά μια μέρα κάποιοι αποφάσισαν να την καταστρέψουν. Κι έτσι εγώ με την οικογένειά μου αναγκαστήκαμε να φύγουμε…
Χιχί: Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Πως έγινε αυτό;
Πέπε: Πόλεμος…

Μια παράσταση για παιδιά 5 – 15 ετών με κείμενα που μιλάνε στη γλώσσα των παιδιών για τα κακώς κείμενα του κόσμου των μεγάλων. Μια ιστορία για την προσφυγιά και για τις περιπέτειες των παιδιών σε πόλεμο και ειρήνη.

 

xaxa1w
Λίγα λόγια για το έργο…    
Ο Χαχά και η Χιχί είναι δυο χαρωπά αδέρφια που αποφασίζουν να ταξιδέψουν με ένα αερόστατο για να ανακαλύψουν τον κόσμο, για να μοιραστούν τη χαρά τους με τους άλλους. Σε αυτό το μαγικό τους ταξίδι θα γνωρίσουν τον Πέπε για να διαπιστώσουν ότι όλα τα παιδιά της γης δεν ταξιδεύουν για να διασκεδάσουν… Για να διαπιστώσουν ότι κάποια παιδιά μπορεί να ταξιδεύουν γιατί δεν μπορούν να γυρίσουν στο σπίτι τους, γιατί στην πατρίδα τους γίνεται πόλεμος… Όπως στην πατρίδα του Πέπε. 
Ο Χαχά και η Χιχί θα μετατρέψουν το αερόστατο στο οποίο έχουν επιβιβαστεί για να κάνουν το γύρο του κόσμου σε αερόστατο της Ειρήνης. Μέσα από διάφορες περιπέτειες και με οδηγό το χάρτη που τους φτιάχνει ο νέος τους φίλος, ο Πέπε, θα φτάσουν στην πατρίδα του από όπου, με τη βοήθεια των παιδιών – θεατών, θα κατορθώσουν να διώξουν τον Πόλεμο.
«Ο Χαχά και η Χιχί και το αερόστατο της Ειρήνης» είναι μια παράσταση που πλησιάζει τα παιδιά με τρυφερότητα για να τους μιλήσει για ένα φαινόμενο σκληρό όπως ο πόλεμος και η προσφυγιά. Δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να προβληματιστούν με τρόπο ευχάριστο και σύγχρονο σε ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως την ελληνική επικαιρότητα καθώς και να ευαισθητοποιηθούν, μέσα από διάφορα επιμέρους θέματα, σε ζητήματα όπως η διχόνοια στο οικογενειακό περιβάλλον, η έλλειψη επικοινωνίας, η ματαιοδοξία του σημερινού καταναλωτικού ανθρώπου, η ανάγκη αναζήτησης ενός βαθύτερου σκοπού στη ζωή. 
Η παράσταση βασίζεται σε πρωτότυπη ζωντανή μουσική ενώ διαθέτει πλούσια κινησιολογία. Με βασικά συστατικά το χιούμορ, τη φαντασία και την αισιοδοξία οι δημιουργοί της παράστασης φιλοδοξούν να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Χορογραφία – επιμέλεια κίνησης: Γιάννα Μελλά
Ενδυματολογία: Βάγια Νικολακοπούλου 
Παίζουν:  Αλέξης Έντμαν, Γεωργία Κουκά , Αλίκη Ζωγράφου, Θανάσης Μάκος , Γαβρήλος Χατζηβασιλείου
Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 7 Μαϊου μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 6:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Ατομικά: 10 ευρώ. Οικογενειακά (3 – 5 άτομα): 8 ευρώ. Ομαδικά  (άνω των 5 άτομα): –ανέργων ΟΑΕΔ – μέλη των Μορφών Έκφρασης 6 ευρώ
 
Πληροφορίες –κρατήσεις: 210 3464903 -210 3464002 (9:00 -14:00 και 17:00-21:00)
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα – Τηλ.: 210-3464903, 210-3464002

Copyrighted Image