Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Πρόβα “Η Μηλιά που όλο γελά και το Μυστικό της Φιλίας”

178311

Κάποτε υπήρχε μια μηλιά… Και αγάπησε ένα μικρό αγόρι. Το αγόρι έρχονταν κάθε μέρα, μάζευε τα φύλλα της, τα έφτιαχνε στεφάνι κι έπαιζε το βασιλιά του δάσους. Σκαρφάλωνε στον κορμό της, κουνιόνταν στα κλαδιά της κι έτρωγε τα μήλα της. Έπαιζαν κρυφτό. Και ήταν κι οι δυο τους ευτυχισμένοι. 

Εμπνευσμένο από τη διάσημη ιστορία Σελ Σιλβερσταϊν «Το Δέντρο που έδινε» είναι το έργο ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη. Η ιστορία διδάσκεται στις τάξεις του δημοτικού στην Αμερική και ανεβαίνει με τη μορφή θεατρικού έργου για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η αγάπη ενός αγοριού και μιας μηλιάς που έχει μιλιά ζωντανεύει πάνω στη σκηνή , μπολιασμένη με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Τέσσερις ηθοποιοί αφηγούνται, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν ζωντανή μουσική και παρασύρουν στην ιστορία μικρούς αλλά και μεγάλους.

Μια ιστορία για την παιδικότητα και την ενηλικίωση, για τη δοτικότητα, την απληστία, για τα όνειρα και την απογοήτευση. Η Μηλιά κρατάει το μυστικό της αληθινής φιλίας που δεν είναι άλλο από την ανιδιοτελή αγάπη.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Το έργο μας έχει πολλές ερμηνείες. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα πάρουν και διαφορετικά μηνύματα. Πάντα στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει ένα μικρό συμφέρον στη συναλλαγή τους γι αυτό οι άνθρωποι δεν γίνονται εύκολα ευτυχισμένοι. Η Μηλιά μας όμως, ξέρει το μυστικό της ευτυχίας, που δεν είναι άλλο παρά ένας αληθινός φίλος. Και πώς βρίσκουμε ένα φίλο? Μόνο μέσα από την αγάπη. Την αγάπη που όσο και να δίνεις δεν περιμένεις από τον άλλον να το ανταποδώσει. Αυτό το μυστικό σας καλούμε να ανακαλύψετε μαζί μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κοραλία Τσόγκα
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χάρης Σεπεντζής
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Σίμων Πάτροκλος
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Ζωή Σολδάτου

Ηθοποιοί

Μηλιά: Έφη Καραγιάννη  Παραμυθού: Έυα Χριστοδούλου  Αγόρι: Πάνος Παναγιωτόπουλος  Μουσικος: Υάκινθος Μάινας

Διάρκεια:  60 λεπτά

Κάθε Κυριακή στις 4.00 μμ

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, Άνεργοι-Φοιτητές: 8 ευρώ (Στα 4 άτομα το 1 δωρεάν είσοδο)

Δίδονται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Θέατρο πρόβα, Αχαρνών & Ηπείρου 39 – τηλ.: 210 8818117, 210 8818326

Copyrighted Image