ΚΡΙΤΙΚΗ

Είδαμε…την “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” στο θέατρο Ιλίσια

Επίσημη πρεμιέρα είχαν οι Μαγικές Σβούρες με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, και πλήθος ηθοποιών και φίλων έσπευσε να χειροκροτήσει την επιτυχημένη ομάδα.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου (θεατρολόγο-ηθοποιό-δημοσιογράφο)

Ηλίας Καρελλάς-Δημήτρης Αδάμης-Θανάσης Τσαλταμπάσης-Σοφία Πανάγου
Ηλίας Καρελλάς-Δημήτρης Αδάμης-Θανάσης Τσαλταμπάσης-Σοφία Πανάγου

Στο θέατρο Ιλίσια γινόταν το αδιαχώρητο, καθώς η ομάδα με την καθοδήγηση του κ. Δημήτρη Αδάμη έχουν παράδοση στις επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις.  Όλοι με ένα χαμόγελο και με ευχάριστη διάθεση έδωσαν συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης, που ομολογουμένως και φέτος έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και έχουν επιτύχει ένα άψογο αποτέλεσμα.

Η "Αλίκη" Σοφία Πανάγου με τον Άνθιμο Ανανιάδη & την μητέρα του, Εύη Καραγιάννη
Η “Αλίκη” Σοφία Πανάγου με τον Άνθιμο Ανανιάδη & την μητέρα του, Εύη Καραγιάννη
Θανάσης Τσαλταμπάσης-Κατερίνα Παγώνη & Θανάσης Πάτρας με την κόρη τους
Θανάσης Τσαλταμπάσης-Κατερίνα Παγώνη & Θανάσης Πάτρας με την κόρη τους

Η “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” ανεβαίνει φέτος στο θέατρο Ιλίσια, από την ομάδα Μαγικές Σβούρες. Για άλλη μια χρονιά η ομάδα κάνει τα μαγικά της, και προσελκύει μικρούς και μεγάλους στη χώρα του παραμυθιού.

img_1763

Γρήγοροι ρυθμοί, εναλλαγή εικόνων, σκηνικών και χρωμάτων. Όλα αυτά πλαισιωμένα με πολλή μουσική, αποτελούν τα βασικά συστατικά της παράστασης που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αδάμης.

Γιάννης Φιλίππου-Σοφία Πανάγου
Γιάννης Φιλίππου-Σοφία Πανάγου

Πρόκειται για τη διασκευή των δυο δημοφιλών λογοτεχνικών έργων «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί» του Άγγλου συγγραφέα Λιούις Κάρολ, που έχουν μεταφραστεί, εκδοθεί και διασκευαστεί αμέτρητες φορές.

img_1652

Η Αλίκη είναι ένα ονειροπόλο κορίτσι που με τη φαντασία του μπαίνει σε έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο του παραμυθιού και ζει περιπέτειες και ιστορίες μοναδικές. Παρέα με τον Κούνελο, θα μπει στην κουνελότρυπα και ταυτόχρονα σε άγνωστους κόσμους. Θα συναντήσει την Κόκκινη Βασίλισσα,  τον Καπελά με την Κάμπια αλλά και πολλούς καινούργιους φίλους και θα περάσει αξέχαστες στιγμές.

Σοφία Πανάγου
Σοφία Πανάγου

Το κείμενο είναι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά η ομάδα του κ. Αδάμη θα κατορθώσει να φέρει σε επαφή τους μικρούς και τους μεγάλους, με τη δημοφιλή ηρωίδα και θα ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο στον κόσμο των παιδιών. Η κίνηση είναι συνεχής, και το γρήγορο πέρασμα από τη μια περιπέτεια στην άλλη, λειτουργεί λίγο άβολα στο να το παρακολουθήσουν τα παιδιά μικρής ηλικίας.

img_1617

img_1719

Τα πολυμορφικά σκηνικά που είναι δημιούργημα της ομάδας Μαγικές Σβούρες, είναι ιδιαίτερα και πραγματικά εξυπηρετούν κάθε ανάγκη της πολύπλοκης παράστασης.

Σοφία Πανάγου
Σοφία Πανάγου

Τα κοστούμια της κ. Βέρας Αναστασάκου, κουβαλούν την ιστορία των ηρώων που απεικονίζουν, και σε βάζουν όλο και πιο βαθιά σε κάθε περιπέτεια. Ιρλανδικά και κέλτικα ακούσματα είναι τα τραγούδια και η μουσική που ακούγονται. Ενώ οι στίχοι προωθούν απόλυτα την πλοκή. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ηθοποιοί τραγουδούν με φωνές που ξεχωρίζουν.

img_1661

img_1670

Η Αλίκη περνά από τόπο σε τόπο, γεμάτη απορίες και όρεξη για καινούργια συναισθήματα και η Σοφία Πανάγου είναι παρούσα με σώμα και ψυχή σε όλη αυτή την περιπλάνηση.

Σοφία Πανάγου
Σοφία Πανάγου
Σοφία Πανάγου
Σοφία Πανάγου

Όλη η ομάδα των ηθοποιών λειτουργεί σαν σύνολο, που με την καθοδήγηση του κ. Αδάμη κάνει την παράσταση θέαμα πρώτης γραμμής.

img_1634

img_1599

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Είδαμε…την “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” στο θέατρο Ιλίσια

  • Πολύ καλή παραγωγή!!! Περάσαμε όμορφα!! Για παιδάκια άνω των 5, για να μπορέσουν να καταλάβουν τις έννοιες του συγκεκριμένου παραμυθιού.

  • ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!! ΩΡΑΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ!!! Η 4,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ!!!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image