ΚΡΙΤΙΚΗ

Είδαμε…τον “Μικρό Πρίγκιπα” στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Ο αγαπητός και γνωστός σε όλους «Μικρός πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το θίασο Μαριάννα Τόλη, μαγεύει μικρούς και μεγάλους στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου (θεατρολόγο-ηθοποιό-δημοσιογράφο)

img_8965

Η υπόθεση του έργου είναι σίγουρα γνωστή στους περισσότερους και ιδιαίτερα σε όσους είναι γονείς. Είναι το βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που αν και είναι γραμμένο για παιδιά, απευθύνεται σε όλους, καθώς τα νοήματα και οι παρατηρήσεις που κάνει για την ζωή και την ύπαρξη του ανθρώπου είναι ιδιαίτερα βαθυστόχαστες.

img_8940

Ο αφηγητής, είναι ένας πιλότος που βρίσκεται στη μέση της ερήμου με το κατεστραμμένο αεροπλάνο του, έχοντας ως μόνη συντροφιά έναν Μικρό Πρίγκιπα. Ένα ευγενικό ξανθό αγόρι που συναντά εκεί. Μέσα σε οχτώ ημέρες που ο πιλότος παραμένει σε εκείνο τον τόπο, ο πρίγκιπας του αφηγείται τις ιστορίες του. Από τις διηγήσεις του πρίγκιπα ένας καινούργιος κόσμος απλώνεται μπροστά του. Συναρπαστικές περιπέτειες και δράσεις εξελίσσονται, αλλάζοντας μια για πάντα τις ζωές του πιλότου και του πρίγκιπα.

img_8950

Η Μαριάννα Τόλη κρατά με μαεστρία την σκηνοθετική μπαγκέτα, αλλά υπογράφει και την πραγματικά ευρηματική διασκευή. Ο πρίγκιπας εδώ έχει μια άλλη διάσταση. Είναι ένας Άγγελος που βρίσκεται στην μέση του πουθενά για να μιλήσει για την σημασία της αγάπης.

img_8927

Με κεντρικό φόντο το αεροπλάνο και τον πιλότο, ο 13 μελής θίασος χορεύει, τραγουδά και εξελίσσει τη δράση της ιστορίας.

Ορέστης Καρύδας -Αντιγόνη Ψυχράμη
Ορέστης Καρύδας -Αντιγόνη Ψυχράμη

Οι ηθοποιοί διακρίνονται για τα προσόντα τους, τόσο τα υποκριτικά, όσο και τα φωνητικά. Μια ομάδα σφιχτά δεμένη που λειτουργεί ως ένα σύνολο έχοντας μεγάλη ευελιξία στις μεταμορφώσεις, χορεύει, τραγουδά και διακρίνεται για την εκφραστική ποικιλία.

Άννα Φιλιππάκη-Ορέστης Καρυδάς
Άννα Φιλιππάκη-Ορέστης Καρυδάς

Σκηνοθετικό εύρημα, κάθε ηθοποιός κρατά σε πολλές στιγμές μια κούκλα στα χέρια του-που είναι ο ήρωας που αντιπροσωπεύει- και γίνεται ένα «παιχνίδι» με τις κούκλες να παίρνουν τον πρώτο ρόλο στη σκηνή. Οι κούκλες είναι αριστοτεχνικά φτιαγμένες από την Δήμητρα Καίσαρη, σε χρώμα λευκό και αναδεικνύονται με τους ιδιαίτερους φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ.

Ορέστης Καρύδας
Ορέστης Καρύδας

Ο Ορέστης Καρύδας, ο Μικρός Πρίγκιπας της παράστασης, αναδεικνύει την ευγένεια του ρόλου σε όλες τις στιγμές του έργου και με απλότητα και φυσικότητα διαχειρίζεται τα απόκοσμα χαρακτηριστικά του ήρωά του. Η Άντεια Ολυμπίου με την ιδιαίτερη φωνή της κάνει αισθητή την παρουσία της από την έναρξη της παράστασης και η εμπειρία σε μιούζικαλ της Αντιγόνης Ψυχράμη τη βοηθάει να διαχειριστεί τον απαιτητικό ρόλο του «Τριαντάφυλλου».

Άντεια Ολυμπίου-Ορέστης Καρύδας
Άντεια Ολυμπίου-Ορέστης Καρύδας

Η επιλογή των διασκευασμένων τραγουδιών, λειτουργεί σαν ένα ευχάριστο πέρασμα σε οικείες για του μεγάλους μελωδίες τις τζαζ, ροκ που σε συνδυασμό με τους στίχους (Μαριάννα Τόλη) αποτελούν κατάλληλο άκουσμα για τους μικρούς.

Αντιγόνη Ψυχράμη
Αντιγόνη Ψυχράμη

Τα εξαιρετικά σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά -δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αποτύπωση του πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα-σε συνδυασμό με τα κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου –εξαιρετικό το κόκκινο φόρεμα της Αντιγόνη Ψυχράμη, αλλά και τους φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ μεταμορφώνουν την παράσταση σ’ ένα μιούζικαλ υπερπαραγωγή.

img_9132

Δυο ώρες υπέροχες, γεμάτες μηνύματα για την αγάπη που συμπυκνώνονται στα λόγια της αλεπούς «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια».

img_8902

Ορέστης Καρύδας
Ορέστης Καρύδας
.
.
Αντιγόνη Ψυχράμη
Αντιγόνη Ψυχράμη
.
.
Μαριάννα Τόλη
Μαριάννα Τόλη
Ορέστης Καρυδάς-Μαριάννα Τόλη
Ορέστης Καρυδάς-Μαριάννα Τόλη

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

 

4 σκέψεις σχετικά με το “Είδαμε…τον “Μικρό Πρίγκιπα” στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

  • πραγματικά καταπληκτικά σκηνικά και μουσική.

  • H ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ!!!! ΦΟΒΕΡΑ ΣΚΗΝΙΚΑ !!! ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!!

  • Πραγματικά η πιο ωραία παράσταση που έχουμε δει!Όλα ήταν άψογα !Θα την ξαναέβλεπα με πολύ ενθουσιασμό !

  • Εγώ είπα πως τα δώσατε όλα! Η κόρη μου λέει πως είσαστε καταπληκτικοί! Ευχαριστούμε πολύ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image