Παραστάσεις για βρέφη

Άβατον “Θα Βγω Από τ’ Αυγό”

Είναι οι πιο αυστηροί, μα και δίκαιοι κριτές. Με το γέλιο τους σου λένε «προχώρα», ενώ μ’ ένα τους κλάμα δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν περνούν καλά. Ήταν, λοιπόν, αυτό το πηγαίο γέλιο, αλλά και οι γκριμάτσες απόλαυσης των μικρών (των πολύ μικρών) θεατών που έκαναν τους συντελεστές της βρεφικής παράστασης «Θα Βγω Από Τ’ Αυγό» να δώσουν για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άβατον ραντεβού με μωρά και γονείς! Και να διηγηθούν με τρόπο μοναδικό την ιστορία του Λευτέρη.

unnamed (3)Σε ποιους απευθύνεται

Σ’ αυτήν την παράσταση, οι θεατές θηλάζουν, ίσως δεν έχουν πει καν την πρώτη τους λέξη, μπορεί ακόμη να μην έχουν σταθεί στα πόδια τους. Ξέρουν όμως να ακούν, να πιάνουν, να αισθάνονται, να εκδηλώνουν τη χαρά και τη δυσαρέσκειά τους χωρίς δεύτερες σκέψεις… Είναι το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου όλου. Όμως αξίζει να δώσεις τα πάντα για να τους ικανοποιήσεις!

unnamed (2)

Αυτό σκοπεύει να κάνει για δεύτερη χρονιά το Θέατρο Άβατον και η ομάδα “Anumati” μέσα από το «Θα βγω από τ’ Αυγό», μια παράσταση σχεδιασμένη αποκλειστικά για μωρά 4 έως 18 μηνών. Οι μικροί θεατές θα ταξιδέψουν σ’ ένα κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του… φτερουγίσματα εξερεύνησης.

Η παράσταση είναι 45 λεπτά, στη διάρκεια των οποίων βρέφη και γονείς μοιράζονται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Οι άρτια εκπαιδευμένοι περφόρμερ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά. Επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, μουσική και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Να τους βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους «σπίτι» που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους. Ένα είναι σίγουρο, την ώρα που το παιδί σας θα παρακολουθεί την πρώτη παράσταση της ζωής του, εσείς θα κρυφοκοιτάτε με συγκίνηση τις πρώτες αντιδράσεις του μικρού σας θεατρόφιλου. Και αυτή η εμπειρία, είναι ανεκτίμητη!

Εμπνευσμένο από το παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμμένου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα-Σκηνοθεσία: Ομάδα Anumati
Μουσική: Δάφνη Φαραζή
Σκηνικά-Κουστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτογραφίες-Αφίσα: Νίκος Καρανικόλας
Παίζουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Ειρήνη- Σαλάμ Αμπουμόγλι , Σάρα Τοσκάνο
Διάρκεια: 45 λεπτά
Έναρξη: Από 21 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο 10.30, 12.00 και 13.30 μέχρι 3 Ιουνίου 2017

Εισιτήρια: 15 ευρώ (1 γονιός και μωρό), 20 ευρώ (2 γονείς και μωρό)
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 Γκάζι (μετρό Κεραμεικός) – Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-3412689, www.theatroavaton.gr

Copyrighted Image