ΚΡΙΤΙΚΗ

Είδαμε…«Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ζωή και οι άθλοι του Ηρακλή παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία, κείμενο και αφήγηση της Κάρμεν Ρουγγέρη.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου

IMG_2441

Πρόκειται για ένα παραμυθένιο ανέβασμα της ιστορίας του Ηρακλή, που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να έρθουν σε επαφή με τον αρχαίο μυθικό ήρωα και τα μεγάλα κατορθώματά του.

Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Κλεάνθης Βαρσαμούλης

Η Κάρμεν Ρουγγέρη δημιουργεί ένα κείμενο με λόγο απλό και κατανοητό, με στόχο τόσο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών θεατών, όσο και να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του πιο αγαπητού ήρωα της μυθολογίας.

Κάρμεν Ρουγγέρη
Κάρμεν Ρουγγέρη

Ο πολυμελής θίασος που εκτός από την ερμηνεία διακρίνεται στο χορό και το τραγούδι, προσεγγίζει με σεβασμό τους μυθικούς ήρωες κάνοντάς τους ταυτόχρονα προσιτούς στα παιδιά.

IMG_2495

Κάθε ηθοποιός καλείται να ερμηνεύσει πολλαπλούς ρόλους, και αυτό γίνεται με ιδιαίτερη ευλυγισία και επιτυχία.

IMG_2507

Η μουσική (Αντώνης Δελαπόρτας) είναι βασισμένη σε παραδοσιακά ακούσματα και συνδυάζεται αρμονικά με τους εξαιρετικούς στίχους των τραγουδιών (Ανδρέας Κουλουμπής). Η κίνηση και οι χορογραφίες (Πέτρος Γάλλιας) είναι δεμένες απόλυτα με το διαλογικό κομμάτι, και κατορθώνουν να δημιουργήσουν μια αέρινη ατμόσφαιρα.

Χριστίνα Κουλουμπή
Χριστίνα Κουλουμπή

Τα κοστούμια και τα σκηνικά (Χριστίνα Κουλουμπή) αποτυπώνουν το πνεύμα της μυθικής εποχής, διατηρώντας τον λαμπερό χαρακτήρα του παραμυθιού, ενώ με ένα έξυπνο τέχνασμα τα κοστούμια διαφοροποιούνται στο χρώμα ανάλογα με την περιοχή που ο Ηρακλής επισκέπτεται.

Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Κλεάνθης Βαρσαμούλης

Κάθε παιδί, μέσα στις δύο ώρες που διαρκεί η παράσταση θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει τον ημίθεο Ηρακλή σε όλα τα στάδια της ζωής του, από τη γέννησή του μέχρι και τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαύσει τιμές και θα ζήσει κοντά στους δώδεκα θεούς του Ολύμπου.

Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Κλεάνθης Βαρσαμούλης
IMG_2543
.
.
.
.
.
.
.
Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Κλεάνθης Βαρσαμούλης

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του»  δείτε ΕΔΩ.

 

Copyrighted Image