ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μία “Μαγική Πόλη” στο θέατρο Χυτήριο

Με μια παιδική παράσταση, γεμάτη διαδραστικά στοιχεία μας υποδέχονται, ο γνωστός και αγαπημένος Μάγος Dio, ο μοναδικός Κλόουν Τοτό και η ανιματέρ Asterial, στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου

IMG_4801

Παιχνίδια και δραστηριότητες περιμένουν τους μικρούς και αλλά και μεγαλύτερους φίλους για να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ένα μαγικό απόγευμα. Τα ταχυδακτυλουργικά ενθουσιάζουν το κοινό, ενώ με τις μπαλονακατασκευές γεμίζει όλος ο χώρος χρώματα. Τα παιδιά με το facepainting μετατρέπονται σε όποιον ήρωα επιλέξουν και όλη η αυλή μεταμορφώνεται σε μια Μαγική Πόλη.

IMG_4758

O Kλόουν Τοτός-Τοτόπουλος μας αναφέρει σχετικά: «Ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου. Έχει μέσα και καλοκαίρι και άνοιξη, η διάθεση όλων είναι ανεβασμένη. Διαλέξαμε αυτό το μήνα να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι. Έχουμε ένα δίωρο γλέντι γεμάτο χορό, τραγούδι και πολλά μαγικά. Στην παράσταση αυτή γλεντάνε οι μικροί κάθε ηλικίας, από 3-103 ετών Για το σκοπό της παράστασης τονίζει: «Σκοπός μου είναι μια οικογενειακή διασκέδαση, να έρθουν τα παιδιά με τους γονείς, αλλά και οι γονείς των γονέων και όλοι μαζί χορεύουμε, ξεφαντώνουμε όπως εξάλλου κάνουμε και σε όλα τα παιδικά πάρτι που συμμετέχω. Ζωντανεύουμε τη μαγική αυλή του θεάτρου Χυτήριο και δίνουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές στον κόσμο να απολαύσει ένα όμορφο απόγευμα.» Ένα είναι το βέβαιο: «Όποιος έρθει στην παράστασή μας θα γελάσει, θα χορέψει και θα φύγει έχοντας ένα μεγάλο χαμόγελο. Μεγάλη έκπληξη θα είναι οι μπαλονοκατασκευές, όπου κάθε παιδί θα πάρει και από μια μαζί του. Υποσχόμαστε γλέντι, χορό και τραγούδι.»

IMG_4773

Μιλήσαμε με τον Μάγο Dio και μας τόνισε πως: «Η Μαγική Αυλή δημιουργήθηκε για να περάσουν καλά μικροί και μεγάλοι. Στόχος είναι όποιος έρχεται να αφήσει τα προβλήματά του έξω από την αυλή και να νιώσει καλά, να περάσει καλά και να μπει σε μια κατάσταση γέλιου και χαράς». Σύμφωνα  με τον Μάγο Dio «Η Μαγική Αυλή περιλαμβάνει παιχνίδια με τα παιδιά. Τα παιδιά την πρώτη ώρα διασκεδάζουν με τη διαδραστική παράσταση του Κλόουν Τοτό. Έχουν όλοι την ευκαιρία να κάνουν facepainting με την ανιματέρ και μετά μαζευόμαστε όλοι στο πέτρινο καταπληκτικό χώρο του θεάτρου Χυτήριο, όπου ξεκινά η παράσταση με τον Μάγο Dio. Μια παράσταση, με πρωταγωνιστή το μαγικό σεντούκι του Μάγου Dio που έχει μεγάλη ιστορία». Τι όμως περιμένει να δει κάποιος από εκεί: «Μια παράσταση ταχυδακτυλουργίας δεν περιγράφεται με λόγια. Το παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει πράγματα που θα το εκπλήξουν. Θα δει μαγικά δημιουργημένα με πολλή φαντασία, που είναι απαραίτητη για τη μαγεία. Όλοι όσοι βλέπουν τη μαγεία είναι στο βάθος παιδιά. Όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να τη δουν». Ο Μάγος Dio σημείωσε πως: « Γι’ αυτόν που πιστεύει καμία εξήγηση δεν χρειάζεται, για εκείνον που δεν πιστεύει καμία εξήγηση δεν είναι αρκετή.»

Κλόουν Τοτό-Βάσια Παναγοπούλου-Μάγος Dio
Κλόουν Τοτό-Βάσια Παναγοπούλου-Μάγος Dio

Περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image