Νέα

Χάρτινη Πόλη, μια πόλη φτιαγμένη από τα παιδιά, για τα παιδιά

To Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου τo The Hub Events και το Bobos Arts Events παρουσιάζουν στο Pop Up 123 την Χάρτινη Πόλη, μια πρωτότυπη διαδραστική εγκατάσταση, στην όποια μικροί και μεγάλοι καλούνται να περιηγηθούν, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν. Ένα εικαστικό παιχνίδι στο όποιο η φαντασία και το ομαδικό πνεύμα παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

xartini_poli_1

Σε ένα ενιαίο βιομηχανικό χώρο 250 τμ, τα παιδιά καλούνται να χτίσουν την δική τους πόλη. Με την καθοδήγηση εμψυχωτών και αντλώντας έμπνευση από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία στο χώρο, τα παιδιά μαζί με τους γονείς/συνοδούς τους αφήνονται ελεύθερα να βιώσουν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές/εγκαταστάσεις –ή τροποποιώντας τις ήδη υπάρχουσες- οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν μέρος του συνόλου.

Με πρώτες ύλες ευτελή υλικά, όπως χαρτοκιβώτια, χαρτόνι, πολύχρωμες αυτοκόλλητες ταινίες, εφημερίδες, κόλλες και ψαλίδια, μικροί και μεγάλοι μετατρέπονται σε αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, συγκοινωνιολόγους, μηχανικούς για να κατασκευάσουν, και στη συνέχεια να κατοικήσουν, τις δικές τους πόλεις, γειτονιές, πλατείες, δρόμους…

Βασισμένο στην αρχέγονη ανθρώπινη ανάγκη για στέγη, αλλά και στη σύγχρονη αρχιτεκτονική πολυτυπία, σκοπός αυτού του ιδιαίτερου εργαστηρίου είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις έννοιες της φόρμας και της δομής, να τα εξοικειώσει με το χώρο και το σχεδιασμό του αλλά πρωτίστως να τα διασκεδάσει δημιουργικά αφήνοντάς τα ελεύθερα να εκφραστούν παίζοντας.

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών και τους γονείς-συνοδούς τους.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Έλλη Δαβάκη & Ελεάνα Μαργαρίτη

Το Bobos Arts Events είναι μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Bobos Arts Festival. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, το Bobos Arts Events παρουσιάζει μια σειρά ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και τα βοηθούν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για αυτές αλλά και μέσα από αυτές.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στη Χάρτινη Πόλη σας καλούμε να επισκεφτείτε το φιλανθρωπικό Bazaar καλοκαιρινών ρούχων που διοργανώνουν οι Φίλοι της Μέριμνας  στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα). Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρες 11:00-19:00. Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για τις υπηρεσίες της Μέριμνας.

Οι Φίλοι της Μέριμνας: τηλ. 210 6842833, www.infofriendsofmerimna.gr

Πληροφορίες:

Pop up 123 @ Thission Lofts, Πειραιώς 123, Κ. Πετράλωνα

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου

Ώρες: 11.00 – 19.00

Τηλέφωνα: 210 3411009, 698 6008523

Εισιτήριο: 5€

www.bobosartsfestival.com

Facebook page

Copyrighted Image