Νέα

Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο

Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν, ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται (για προφανείς λόγους) να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εγκαινίασε  πέρυσι  τη δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά.

Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά την ώρα της παράστασης ( που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους).

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Τα παιδιά σε ομάδες των 12-15, χωρίζονται ανά ηλικία: Οι θεματικές ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών. Οι ηλικιακές ομάδες  είναι: α) 4.5-5.5 (προνήπιο),β) 5.5- 6.5 (νήπιο), γ)6.5- 9 (πρώτες τάξεις Δημοτικού),  δ) 9-12 (μεγάλες τάξεις Δημοτικού).
  • Όλα τα εργαστήρια περιλαμβάνουν: εργαστήριο παιδιών, ελαφρύ σνακ (το φέρνουν οι κηδεμόνες τους) και πιο ειδικά: 8:00 – 8:15μ.μ. Συνάντηση παιδιών και κηδεμόνων με τους εμψυχωτές στο χώρο διεξαγωγής της δράσης και ταχτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων (σνακ, κουβερτούλα και μαξιλάρι για τα μικρά παιδιά που θα φέρουν οι κηδεμόνες τους)8.15 – 9.00 μ.μ. Συγκέντρωση παιδιών και εμψυχωτών στον χώρο διεξαγωγής της δράσης, χωρισμός σε ηλικιακές ομάδες, παιχνίδια γνωριμίας και δράσεις εμπνευσμένες από τον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου.

    9.00- 9.30 μ.μ. Φαγητό και ταχτοποίηση σε εσωτερικό χώρο.

    9.30- 11.00 (περίπου) μ.μ. Δράσεις σχετικές με την παράσταση που παίζεται στην Επίδαυρο, με μουσικά ταξίδια, εικαστικές δημιουργίες, παραμύθια και αφηγήσεις, θεατρικές και χορευτικές δράσεις.

Copyrighted Image