ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εργαστήρια Θεατρικής Γραφής & Παράστασης στο Γέναθλον

Εργαστήρια Θεατρικής Γραφής & Παράστασης για παιδιά από 9 ετών, εφήβους και ενηλίκους

Ο κόσμος ολόκληρος είναι ένα θέατρο

κι εγώ έχω μια θέση στη σκηνή, που μου ανήκει

Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής & Παράστασης λειτουργεί ως μικρογραφία του μεγάλου θεάτρου, της κοινωνίας: ο καθένας μόνος του και ταυτόχρονα σε αλληλεπίδραση με τους άλλους δημιουργεί ένα συλλογικό έργο, στο οποίο συμμετέχει στον βαθμό που επιθυμεί και για το οποίο έχει την προσωπική του ευθύνη.

Ξεκινώντας από το “μηδέν”, από μια ιδέα, μια λέξη, που επιλέγουν τα μέλη, με εργαλείο τους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και όχημα την αυθόρμητη δημιουργική γραφή, οι ομάδες συγγράφουν το δικό τους θεατρικό έργο και το ανεβάζουν σε θεατρική παράσταση ανοιχτή στο κοινό.

Σκηνές και σκέψεις της καθημερινότητας μετατρέπονται σε τέχνη κι έτσι τα μέλη βιώνουν ότι ο κόσμος ολόκληρος είναι ένα θέατρο κι ο καθένας έχει μια θέση στη σκηνή, που του ανήκει.

Μέσα από αυτή τη θεατρική πορεία, τα μέλη του Εργαστηρίου:

–   Έρχονται σε επαφή με το θέατρο και βιώνουν τις κύριες παραμέτρους του (συγγραφή του έργου, πρόβες, σκηνοθεσία, σκηνικά, μουσική και παράσταση).

–   Αναπτύσσουν τις ατομικές δεξιότητες και την αυτονομία τους. Μέσα από τη σχέση και την αλληλεπίδραση, καλλιεργούν την ικανότητα να συνυπάρχουν, ενισχύοντας τη μοναδικότητά τους.

–  Ανακαλύπτουν προσωπικές ικανότητες, άγνωστες μέχρι τότε, και μέσα από το μοίρασμα και την έκθεση, αποκτούν την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για να κάνουν τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.

–  Μαθαίνουν το σώμα τους και τις δυνατότητες του, ώστε να το εξελίξουν και να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τους άλλους. 

 –  Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους, έχει αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος συμβάλλει καθοριστικά στην απελευθέρωση της έκφρασης, τόσο στον προφορικό, όσο και στον γραπτό λόγο.

Με το κλείσιμο του Εργαστηρίου, ο εαυτός γίνεται πια γνώριμος, πολύτιμος, άξιος προστασίας και σεβασμού. Κι ο άλλος γίνεται απαραίτητος σύντροφος, γιατί και η ζωή είναι ένα μεγάλο θέατρο, όπου ο ρόλος του καθενός επηρεάζει τον ρόλο των άλλων, αλλά και το συλλογικό αποτέλεσμα. 

Απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής τους.

Τα Εργαστήρια πραγματοποιούνται με βάση τη μέθοδο Θεατρικής Γραφής & Παράστασης, που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η Ιουλία Μπαλάσκα στο Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ, από το 1995, με ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Συντονίστριες Εργαστηρίων

Εργαστήρι ενηλίκων: Ιουλία Μπαλάσκα – Πολιτική Επιστήμων, Κοινωνική Ψυχολόγος (D.E.A.) – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, δημιουργός και εκπαιδεύτρια της Μεθόδου Θεατρικής Γραφής & Παράστασης.

Εργαστήρι εφήβων: Νικολέττα Διακουμή – Θεατρολόγος, Μουσικός, Med Creative Arts in Education, ειδικευμένη στη μέθοδο Θεατρικής Γραφής & Παράστασης.

Εργαστήρι παιδιών: Εύη Κουλαμά – Ηθοποιός, Μουσικός (τραγούδι), ειδικευμένη στη μέθοδο Θεατρικής Γραφής & Παράστασης.

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων, πραγματοποιείται μάθημα κινησιολογίας, ένα 3ωρο/μήνα, από την Εύη Κουλαμά.

Το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ διοργανώνει επίσης Εργαστήρια Θεατρικής Γραφής και Παράστασης για παιδιά και εφήβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές: αυτισμός και σύνδρομο Asperger.
Συντονίστρια: Κωνσταντίνα Ξιφαρά – ψυχολόγος, ειδικευμένη στη μέθοδο Θεατρικής Γραφής & Παράστασης.

Πληροφορίες

Διάρκεια  & Κόστος Εργαστηρίων: Σεπτέμβριος – Μάιος 
Ενήλικοι και έφηβοι – τρεις 3ωρες συναντήσεις τον μήνα – 65 ευρώ/μήνα
Παιδιά – τρεις 2ωρες συναντήσεις τον μήνα – 40 ευρώ/μήνα

Τον Μάιο καταβάλλεται επιπλέον το ποσό ενός μηνός για τα έξοδα των παραστάσεων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Προσφέρεται μείωση του κόστους κατά 15% στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν συμμετέχουν μέλη της ίδιας οικογένειας σε δράσεις του ΓΕΝΑΘΛΟΝ

  • Όταν κάποιος/α συμμετέχει και σε άλλη δράση του ΓΕΝΑΘΛΟΝ

Έναρξη Εργαστηρίων

  • εφήβων:  Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, 18:00 – 21:00

  • παιδιών από 9 ετών:   Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 12:15 – 14:00

  • ενηλίκων:   Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 14:30 – 17:30

Εγγραφές μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Τόπος υλοποίησης: Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ, οδός Χαλεπά 6Α, Γέρακας (πλησίον στάσης Παλλήνη του μετρό και του προαστιακού και στάσης του λεωφορείου Α5).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-6921467 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Copyrighted Image