ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο “Στο δάσος των Γκρίμμ”

«Οι ιστορίες αυτές λέγονταν, λέγονται και θα λέγονται για πάντα»…

«Ήταν κάποτε μια εποχή που οι γιαγιάδες δεν μιλούσαν, οι κυράδες δεν κεντούσαν, φόβος και θλίψη είχε απλωθεί στο χωριό στην άκρη του δάσους. Όλα ξεκίνησαν με ένα Αίνιγμα. Και συνεχίστηκαν με μια παράξενη εξαφάνιση»…

Με τη φωνή του αφηγητή να εναλλάσσεται ανάμεσα στους ηθοποιούς, μεταφερόμαστε στην καρδιά του μυθικού δάσους των παραμυθιών. Τρία γενναία παιδιά με μυστικές ιδιότητες, αψηφώντας τους θρύλους για το Τέρας, αποφασίζουν να αναζητήσουν τον Εξαφανισμένο

Στο ταξίδι τους αυτό έρχονται αντιμέτωποι με τους Εξόριστους του δάσους, μάχονται στο ξέφωτο των γιγάντων, συναντούν λίμνες που δεν μπορείς να κοιτάξεις τα νερά τους και αρχετυπικές μορφές από τον κόσμο των παραμυθιών· τη μάγισσα του δάσους με τη διπλή της όψη, μυστικά περάσματα, νεράιδες με γητειές και ξόρκια, κι ένα φως που πάντοτε καίει και φωτίζει τον δρόμο των ηρώων!

Το πραγματικό όμως ταξίδι ξεκινά από τη στιγμή που αποφασίζουν να αναμετρηθούν με τους φόβους τους…

Μετά το Φωτεινό Δωμάτιο και τον Σέρλοκ Χολμς, η Ντίνα Σταματοπούλου, εμπνεόμενη από τις λαϊκές ιστορίες που κατέγραψαν οι αδελφοί Γκριμμ, πλέκει με χιούμορ και ευαισθησία μια ακόμη μαγευτική ιστορία! Με τη μουσική του Κωστή Μαραβέγια και μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών, μουσικών, τα παιδιά ακολουθούν τους ήρωες στο δάσος των Γκρίμμ σε μια περιπέτεια αυτογνωσίας, όπου καλούνται να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους και να αφεθούν στη συναρπαστική διαδρομή μέσα στον μυστικό σύμπαν των παραμυθιών!

Η παράσταση συνδυάζει παραδοσιακά με σύγχρονα στοιχεία αφήγησης, τη θεατρική μάσκα με τη ζωντανή μουσική (ακορντεόν, βιολί, κρουστά, κοντραμπάσο και κιθάρες) και το πολυφωνικό τραγούδι, τις γιγάντιες κούκλες και το παιχνίδι με σκιές, σε μια πρωτόγνωρη και διασκεδαστική περιπέτεια αυτογνωσίας. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο και Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου

Πρωτότυπη Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Στίχοι: Ντίνα Σταματοπούλου

Σκηνικό: Μυρτώ Λάμπρου

Μάσκες – Κοστούμια – Ειδικές Κατασκευές: Μάρθα Φωκά

Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Εικονογράφηση φυλλαδίου: λούπες printing

Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος

Promo video: Ζήσης Κοκκινίδης – Ίων Παπασπύρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Βεκιάρη

Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Πλάτωνας Τσαμαδός

Υπεύθυνος Φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας

Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Γιώργος Κολεβέντης

Κατασκευή Σκηνικού: Αλέξανδρος Λίτσης, Τόνυ Μπομπάυ

Ραφή κοστουμιών: Ευθαλία Κυρίτση

Μακιγιάζ: Μαρία Μουσαράι

Οργάνωση Παραγωγής: Εύη Κουρεμένου

Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κοψιδάς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Alex de Paris, Αναστασία Ευστρατιάδη, Βασίλης Ζώης, Λήδα Μανιατάκου, Ιωάννα Μάντζαρη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ράνια Φουρλάνου

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Ξένια Νικολακοπούλου (Κατά τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθεί αριθμός παραστάσεων που θα υποστηρίζονται καθολικά από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα)

 

Πληροφορίες

Διάρκεια: 90 λεπτά ( χωρίς το διάλειμμα)

Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:30 πμ και 3:00 μμ

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30

Τιμές εισιτηρίων : 10€ γενική είσοδος, 7€ άνεργοι – ΑΜΕΑ – φοιτητές, ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους και γκρουπ

Πληροφορίες-κρατήσεις: Γραφείο Οργάνωσης Παιδικής Σκηνής (Ομαδικές κρατήσεις): 2109327356, 210 9327287  – [email protected]

Τοποθεσία: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη – τηλ.2109315600

13 σκέψεις σχετικά με το “Γυάλινο Μουσικό Θέατρο “Στο δάσος των Γκρίμμ”

  • Πολύ ωραία και ευχάριστη παράσταση!!! Όλοι οι συντελεστές αξίζουν συγχαρητήρια ? Ευχαριστούμε για την πρόσκληση

  • Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε να δούμε την παράσταση στο γυάλινο μουσικό Θέατρο. Πολλή καλή δουλειά με πολύ ωραία μουσική. Μπράβο σε όλους τους ηθοποιούς!!!!

  • Ευχαριστουμε παιδικο θεατρο που μας εδωσες την ευκαιρία να δουμε αυτη την καταπληκτικη παράσταση. Εξαιρετικη!

  • Ευχαριστω για την ευκαιρια να απολαυσουμε μια ομορφη θεατρικη παρασταση αυτη την δυσκολη εποχη

  • Φανταστική παράσταση!!! Ήταν όλα τέλεια!!!Ηθοποιοί κ θέατρο σου έβγαζαν μια ζεστασιά μοναδική.Ευχαριστώ το παιδικό θέατρο για την ευκαιρία.

  • Υπέροχη παράσταση ντυμένη με εξαιρετική μουσική. Ζεστό και φιλικό περιβάλλον τόσο από τους ηθοποιούς όσο και από το θέατρο!! Περάσαμε υπέροχα! Ευχαριστούμε πολύ

  • Πολύ ωραία παράσταση, που μας ενθουσίασε με τη δράση της, την ωραία μουσική της, τη ζεστή ατμόσφαιρα και τα μηνύματα, τελικά, που πήραν τα παιδιά!! Σας ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις!!

  • Πολύ ωραία παράσταση και καταπληκτική μουσική επένδυση…Ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

  • ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!! Την παρακολουθήσαμε με την σχεδόν τεσσάρων ετών κόρη με αμείωτο ενδιαφέρον!! Της άρεσε πολύ!! Αξίζει οπωσδηποτε να τη βάλετε στην ατζέντα σας. Ευχαριστούμε πολύ paidiko theatro για την πρόσκληση!!!

  • Καταπληκτική παράσταση,απο τις λίγες που ξεχωρίσαμε για φέτος!!Μουσική,σκηνοθεσία,άψογη εναλλαγή εικόνων..Τόσο μοναδικό και με δόσεις χιούμορ τόσο όσο..Σας ευχαριστούμε για την μοναδική ευκαιρία.Ελπίζω να ξανασταθούμε τυχεροί!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image