ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

104 «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Tο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι μια «παράσταση – παιχνίδι» που εισάγει μικρούς και μεγάλους στον πολυσήμαντο κόσμο του Σαίξπηρ. Με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι και την τεχνική του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, οι θεατές/συμμετέχοντες ανακαλύπτουν, συνθέτουν, κατανοούν τους  τρεις διαφορετικούς κόσμους που συμπλέκονται στο «Όνειρο»: τον κόσμο των ευγενών  (της  εξουσίας  & της δικαιοσύνης),  τον κόσμο των ξωτικών (της μαγείας και των μεταμορφώσεων) και τον κόσμο των μαστόρων (της απλής και ενίοτε κωμικής καθημερινότητας). Όπως ο Σαίξπηρ χρησιμοποιούσε την τεχνική του «ντουμπλαρίσματος» προκειμένου να ενδυναμώσει την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει συνδέσεις και αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών κόσμων και χαρακτήρων του έργου έτσι και  «Η Ομάδα των Πέντε Εποχών» με τέσσερις  ηθοποιούς που υποδύονται  όλους τους ρόλους προκαλεί ένα ξέφρενο παιχνίδι μεταμορφώσεων και ενισχύει το φαντασιακό και το φανταστικό.  Με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο δημιουργεί μια «εύπεπτη» διασκευή που διατηρεί όλα τα στοιχεία που καθιέρωσαν το εν λόγω έργο ως το κορυφαίο δημιούργημα της πρώτης  περιόδου του συγγραφέα.  Χιούμορ, φαντασία, παιχνίδι, φιλία, αγάπη, επιθυμία, όνειρο, ισότητα, σχέσεις, οικογένεια, όρια, είναι μερικά μόνο, από τα  «υλικά» που συνθέτουν μια διαδραστική παράσταση που αφορά όλους και συνεπαίρνει  “παιδιά” από 4 έως 94 ετών.

Σημαντικό: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών με βάση τα θέματα που διαπραγματεύεται ο Σαίξπηρ, έφτιαξε μια σειρά  θεατροπαιδαγωγικών  δραστηριοτήτων  που μπορούν να διεξαχθούν  από τον εκπαιδευτικό πριν και μετά την παράσταση και δίνουν την δυνατότητα σε μαθητές και ομάδες να εισχωρήσουν ουσιαστικά  στον κόσμο του μεγάλου δημιουργού, του έργου και των «εννοιών» που διαπραγματεύεται σε πολλαπλά επίπεδα.

Δώρο: Οι μικροί μας φίλοι παίρνουν φέυγοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, για ατελείωτες ώρες περιπλάνησης σε έναν κόσμο «Σαν…Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»!

Λίγα λόγια για το έργο:

Σ’ ένα δάσος, μια νύχτα με πανσέληνο, τέσσερις νέοι που ακολουθούν την τρέλα της αγάπης,  ένας Δούκας και μια αμαζόνα, ένα φίλτρο μαγικό, σκανδαλιάρικα τελώνια, μια παρέα αστείων θεατρίνων και ένας γάιδαρος συνθέτουν ένα συναρπαστικό παραμύθι, μια μαγευτική ιστορία, γεμάτη γέλια, παρεξηγήσεις, μεταμορφώσεις και ανεξάντλητη φαντασία. Ανάλαφρη σαν το βάδισμα ενός ξωτικού, τρελούτσικη σαν τις πράξεις ενός ερωτευμένου,  αυθόρμητη σαν την δύναμη της νιότης,   ευφάνταστη … σαν τον ψίθυρο ενός «Ονείρου».

Προσαρμογή:

Ο Πουκ ψιθυρίζει ένα μαγικό ξόρκι  και η παράσταση ταξιδεύει όλο τον χρόνο σε όλες τις περιόδους και τις εποχές!!

Εμπιστευθείτε την σχολική σας γιορτή στην Ομάδα των Πέντε Εποχών!

Η παράσταση «Σαν… Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»  αποτελεί την ιδανική πρόταση για μια αξέχαστη σχολική  “γιορτή”. Οι έμπειροι ηθοποιοί/παιδαγωγοί της ομάδας με οδηγό το «όνειρο»  προσαρμόζουν ειδικά την παράσταση, φροντίζουν για την προβολή των παιδιών, χαρίζουν  απλόχερα στους μεγάλους στιγμές από την χαμένη τους παιδικότητα και φέρνουν στην καρδιά όλων κάτι από την χαρά και την μαγεία του παιχνιδιού και του θεάτρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική & Μουσική επιμέλεια, Σχεδιασμός θεατροπαιδαγωγικών δράσεων: Σοφία Παπαδοπούλου

Β’ Σκηνοθέτης:Γιάννα Καφέ

Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένια Ζαχαριάδου

Κοστούμια: La Cocotte

Φούστα Τιτάνιας, Νυφικό Ιππολύτης & παράνυφάκι: Τόνια Παπαδοπούλου

Σκηνικά-Κατασκευές- Μάσκα:Δήμητρα Νικολοπούλου

Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης

Συγγραφή Εκπαιδευτικού Υλικού: Γιάννα Καφέ, Σοφία Παπαδοπούλου

Πρωτότυπη μουσική – τραγούδια: Στενός Κορσές”

Παίζουν: Κων/νος Βασιλόπουλος, Βαλεντίνα Καντά, Σοφία Παπαδοπούλου, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 80 λεπτά

Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 3:00 μμ

«Σαν… Όνειρο χριστουγεννιάτικης νύχτας» τις Κυριακές 26/11, 3/12, 10/12, 17/12 & 7/1/18

Τιμές εισιτηρίων : 10 €

Διοργανώνονται με ειδικές τιμές, προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών, στο σχολείο σας ή στο Θέατρο 104

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 3455020

Πληροφορίες/Ομαδικές κρατήσεις: 6932 321039

www.omada5epoxon.gr

E-mail: [email protected]

Fb: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών

Fb: Εργαστήρι Θεάτρου Πέντε Εποχών – Σοφία Παπαδοπούλου

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού)

Copyrighted Image