ΚΡΙΤΙΚΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Είδαμε…Το κορίτσι που επιμένει στο θέατρο Άβατον

Ένα κορίτσι επιμένει τα Σαββατοκύριακα στο θέατρο Άβατον και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία τόσο καλλιτεχνικά όσο και εμπορικά, καθώς σε κάθε παράσταση δεν πέφτει καρφίτσα στις θέσεις των θεατών.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου

 

Αν και η υπόθεση του έργου θυμίζει αρκετά παραμύθια, η εξέλιξη της ιστορίας σε συνδυασμό με τις ερμηνείες και τη μουσική δίνουν μια ιδιαίτερη και δυνατή παράσταση.

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι γεννήθηκαν για να συναντηθούν και ν’ αγαπηθούν παράφορα. Τόσο πολύ που κάνουν τα πάντα να είναι μαζί. Αποφασίζουν να παντρευτούν και να ζήσουν για πάντα ευτυχισμένοι. Πόσο όμως κρατάει το για πάντα; Ειδικά όταν ο θεός του Κάτω κόσμου ο Πλούτωνας κλέβει το αγόρι. Το κορίτσι έχει τόσο μεγάλη θέληση και δύναμη που προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της  να πάρει πίσω την αγάπη της και με όποιο τίμημα να ζήσουν ξανά μαζί. Το ταξίδι και οι περιπέτειες  ξεκινούν. Ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και τραγούδι, γέλιο και κλάμα. Γεμάτο μελωδικές φωνές που  λειτουργούν σαν ένα αεράκι και δίνουν ώθηση και δύναμη στην παράσταση.

Πάολα Καλλιγά-Μάριος Κρητικόπουλος-Θοδωρής Ζωγόπουλος-Μαρία Δελετζέ

Ο πολυτάλαντος Τηλέμαχος Τσαρδάκας υπογράφει το εξαιρετικό κείμενο. Επιπλέον βρίσκεται πίσω από την ευρηματική σκηνοθεσία, αλλά και τους στίχους των τραγουδιών. Η μουσική σύνθεση που είναι δημιούργημα του Διονύση Μπάστα ντύνει το κείμενο και τους εξαιρετικούς στίχους.

Μαρία Δελετζέ-Μάριος Κρητικόπουλος

Αξίζει να αναφερθούμε και στα πρωτότυπα και εξαιρετικά κοστούμια της Μαρίας Βασιλάκη που υπογραμμίζουν την αντίθεση του φωτός που κρύβει η παιδική ψυχή με το σκοτάδι του Κάτω κόσμου.

Μαρία Δελετζέ

Οι ηθοποιοί Μαρία Δελετζέ, Θοδωρής Ζωγόπουλος, Πάολα Καλλιγά, Μάριος Κρητικόπουλος ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους μέσα από την ερμηνεία των ρόλων τους αλλά και από τις φωνητικές τους ικανότητες. Το Κορίτσι που Επιμένει, η πρωταγωνίστρια Μαρία Δελετζέ μας δίνει μια ερμηνεία γεμάτη συναίσθημα. Μοιάζει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη τρυφερότητα την ηρωίδα και κατορθώνει να μας γεμίζει αγάπη τόσο για αυτή όσο και τον αγαπημένο της. Δίνει μαθήματα γενναιότητας και μας τονίζει πως αξίζει να παλεύουμε για ότι αγαπάμε.

Πάολα Καλλιγά-Θοδωρής Ζωγόπουλος
Μαρία Δελετζέ-Μάριος Κρητικόπουλος

Η παράσταση είναι γεμάτη μηνύματα που είναι χρήσιμα τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους θεατές. Ας μη ξεχνούμε: Η ζωή είναι ωραία μόνο αν την πιστεύεις κι αν για ό,τι αγαπάς τολμάς να παλεύεις.

Πάολα Καλλιγά-Θοδωρής Ζωγόπουλος
Μάριος Κρητικόπουλος-Μαρία Δελετζέ
Μαρία Δελετζέ-Μάριος Κρητικόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image