ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Από Μηχανής “Ένα ξωτικό στην πόρτα μου”

Πλησιάζουν οι γιορτές και η αγαπημένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ δημιουργεί φέτος για πρώτη φορά, μια ολόφρεσκη Χριστουγεννιάτικη παράσταση! Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, μουσική και τραγούδι, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, ο πλούσιος ιδιοκτήτης του, που δεν έχει μάθει ποτέ να δίνει τίποτα και σε κανέναν, ενθουσιάζεται όταν ξαφνικά στη πόρτα του εμφανίζεται ένα ξωτικό των Χριστουγέννων που γνωρίζει να φτιάχνει υπέροχα παιχνίδια. Κι ενώ εκείνος του προσφέρει αμέσως δουλειά, σχεδιάζοντας να τον χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τα πονηρά του σχέδια, το ξωτικό έχει μια σημαντική αποστολή: Να επιστρέψει ένα δώρο σε κάποιον που το έχασε. Τα πράγματα θα φτάσουν στο απροχώρητο, όταν το ξωτικό αποφασίσει να αφήσει το εργοστάσιο και να φύγει μακριά, ενώ ο ιδιοκτήτης του το καταδιώκει προσπαθώντας να το πείσει να επιστρέψει. Οι δυο τους εγκλωβίζονται σε μια χιονοθύελλα και εκεί, όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, μια σειρά από γεγονότα θα φέρουν τους δυο πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό. Και τότε ο ιδιοκτήτης θα μάθει επιτέλους να σέβεται, να εκτιμάει και να μοιράζεται, και το ξωτικό, που δίνει πάντα χωρίς να περιμένει τίποτα για αντάλλαγμα, θα πάρει περισσότερα από όσα μπορεί ποτέ να
φανταστεί!

Το πρωτότυπο κείμενο της θεατρικής παράστασης υπογράφουν οι, αναγνωρισμένοι πλέον στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι το 2007 με Α’ Κρατικό βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, το 2015 με το Α’ Κρατικό βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου και το 2017 με τη διεθνή διάκριση White Raven). Με μια πλοκή χιουμοριστική, αλλά και περιπετειώδη, με υπέροχα πρωτότυπα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επι σκηνής με τη χρήση μουσικών οργάνων από τέσσερις ταλαντούχους ηθοποιούς, με την μοναδική σκηνοθεσία και τα σκηνικά του πολυμήχανου Γκάυ Στεφάνου, που συνεχίζει και φέτος την γόνιμη συνεργασία με την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (βλ. «Απαγορεύεται η μουσική», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες» κ.α), αλλά και με τη γοητευτική επιμέλεια κίνησης του Θάνου Δασκαλόπουλου, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπόσχεται, για άλλη μια φορά, μια άκρως γιορτινή και παραμυθένια παράσταση!

Η ομάδα συνεργάζεται φέτος με το φιλόξενο -και πρόσφατα ανακαινισμένο- θέατρο «Από Μηχανής» που βρίσκεται επί της οδού Ακαδήμου 13 στο Μεταξουργείο. Η είσοδος γίνεται από πεζόδρομο με εύκολη πρόσβαση για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: 
Γκάυ Στεφάνου
Βοηθ. Σκηνοθεσίας:
Ευδοκία Κακιούζη
Μουσική – Ενορχήστρωση:
Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι:
Έμη Σίνη
Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές:
Γκάυ Στεφάνου
Βοηθ. Σκηνογράφου:
Μαργαρίτα Τζαννέτου
Κούκλες:
Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Ηχογράφηση – Editing – Μίξη – Mastering:
Γιώργος Ζιώτας
Κοστούμια:
ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Κίνηση – Χορευτικά:
Θάνος Δασκαλόπουλος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής:
Μαργαρίτα Τζαννέτου
Αφίσα: Polkadot Design studio
Φωτογραφίες:
Γιάννης Σταθόπουλος  

Ερμηνεύουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Χρήστος Κοντογεώργης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης 

          

Πληροφορίες

για παιδιά από 4 έως 10 ετών

Διάρκεια Παράστασης :

Πρεμιέρα: 26 Νοεμβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00 μμ

Εορταστικές παραστάσεις:

17/12 (ώρα: 12:00 & 15:00)
26/12 (ώρα: 12:00 & 15:00)
28/12 (ώρα: 15:00)
29/12 (ώρα: 12:00)
30/12 (ώρα: 15:00)
2/1 (ώρα: 15:00)
6/1 (ώρα: 15:00)

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, με μειωμένο εισιτήριο των 5 €, κατόπιν συνεννόησης.
Πληροφορίες – Κρατήσεις για σχολεία- ομάδες στο θέατρο: Εύα Στυλάντερ τηλ: 210-8674657, 210-8665144, Δευτ-Παρ. 9.30-14.30, [email protected]

Τιμές εισιτηρίων : 10€, ομαδικό 8€

Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr | Είσοδος Θεάτρου

Τοποθεσία: ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα – τηλ.210 523 2097

Copyrighted Image