Ρεπορτάζ

Επίσημη πρεμιέρα για «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο θέατρο Κάππα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι στο θέατρο Κάππα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. 

Κατερίνα Αθανασιάδη-Δημήτρης Μακαλιάς

Η σκηνοθεσία της παράστασης φέρει την υπογραφή του σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά ενώ την κίνηση επιμελήθηκε η Αντιγόνη Γύρα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μακαλιάς ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.

Η Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία έχει μεταφράσει και διασκευάσει το υπέροχο αυτό έργο, έδωσε το παρόν στο κατάμεστο θέατρο Κάππα. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Αρζόγλου,  η Νάντια Κοντογεώργη, ο Μίνως Θεοχάρης, η Λίνα Σακκά, η Άννα Μενενάκου και φυσικά η Αντιγόνη Ψυχράμη, σύζυγος του πρωταγωνιστή, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τη γέννηση του γιού τους.

Αντιγόνη Ψυχράμη-Μίνως Θεοχάρης-Νάντια Κοντογεώργη
Σπύρος Παπαδόπουλος-Ξένια Καλογεροπούλου
Δημήτρης Μακαλιάς-Ηλίας Καρελλάς-Κατερίνα Αθανασιάδη
Νάντια Κοντογεώργη-Δημήτρης Μακαλιάς-Λίνα Σακκά-Ηλίας Καρελλάς
Νάντια Κοντογεώργη-Μίνως Θεοχάρης-Αντιγόνη Ψυχράμη-Άννα Μενενάκου-Δημήτρης Μακαλιάς
Δημήτρης Μακαλιάς-Αντιγόνη Ψυχράμη

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

 

Δημήτρης Μακαλιάς

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image