ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Κινηματογράφος Άτταλος – Κυριακές με Καραγκιόζη

Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής ξαναστήνει τον μπερντέ του στον κινηματογράφο «Άτταλος» της Νέας Σμύρνης, παίρνει τις δερμάτινες και χαρτονένιες φιγούρες του και παρουσιάζει σπάνιες, φαντασμαγορικές και αποκριάτικες κωμωδίες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/01/2018 – Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ

Από τη μία, ο Τρομερός Κουρσάρος Πασαδόρος, ο φόβος και ο τρόμος όλων των θαλασσών έχει βάλει στόχο να κλέψει την Ωραία Ελένη με κάθε τρόπο. Από την άλλη, ο Καραγκιόζης Σωματοφύλακας πρέπει να προστατέψει την κοπέλα και να την κρατήσει – με κάθε τρόπο – μακριά από τον Κουρσάρο και τα πολύ γενναία παλληκάρια του…τα παλληκάρια της Φακής!!! Και κάπου εκεί, ως από μηχανής θεός, ο Αντίοχος Ιάριστος,ο  αρραβωνιαστικός της Ελένης καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι της ιστορίας μας και δώσει λύση. Ένα παραμύθι θεάτρου σκιών που συνδυάζει την αγάπη με την περιπέτεια και μπλέκει το γέλιο με τη συνεχή δράση!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/01/2018 – Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Ο Καραγκιόζης στο Φεγγάρι…μια σύγχρονη παράσταση με βαθιές ρίζες στην ιστορία του Θεάτρου Σκιών. Πολύ πριν ο άνθρωπος πατήσει το πόδι του στο Φεγγάρι (1969), οι λαϊκοί δημιουργοί και καλλιτέχνες, αποδίδοντας ελεύθερα το έργο του Ιούλιου Βερν “Από τη Γη στη Σελήνη”, είχαν ήδη αρχίσει να πλάθουν με την φαντασία τους τον κόσμο του Φεγγαριού, έναν κόσμο με δικούς του κανόνες, γεμάτο εξωγήινα πλάσματα και Βασίλισσα την πανέμορφη Σελήνη! Κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά προσδεθείτε!!! Σσσσ…τα φώτα της σκηνής ανάβουν, η παράσταση αρχίζει…απογειωνόμαστε!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/01/2018 – Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

Μπορεί ο Καραγκιόζης να είναι πάμφωτος και λησμονημένος από την ζωή, όμως έχει δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα. Και αν του κάτσει… όπως λέει και ο λαός, ένας πλούσιος συγγενής που θα θέλει να τον βοηθήσει και να τον κάνει εκατομμυριούχο;;; Ποιος όμως είναι πραγματικά εκατομμυριούχος; Αυτός που είναι πλούσιος στην τσέπη ή αυτός που είναι γεμάτος συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας στην καρδιά και στην ψυχή…;; «Τροφή» για απαντήσεις και προβληματισμό στο φωτισμένο πανί του Καραγκιόζη σε μία αλληγορική και σπάνια κωμωδία του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04/02/2018 – ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Η περίοδος της αποκριάς κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και το μυαλό των παιδιών αφού είναι  “επισήμως” η περίοδος του κεφιού και του γλεντιού μέσα από τη εναλλαγή ρόλων και καταστάσεων σε “κόσμους” εντελώς διαφορετικούς από τον πραγματικό, εκεί που γινόμαστε όλοι παιδιά. Πόσο δε όταν αυτό συμβαίνει στον κόσμο που το φως εναλλάσσεται με το σκοτάδι…στο κόσμο των σκιών! Στην παράσταση μας, ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι γίνεται στο Σεράι του Πασά, με αφορμή τον επαναπατρισμό της κόρης του ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών της. Πόσα διαφορετικά πρόσωπα θα παρουσιάσει ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης και η υπόλοιπη παρέα του; Ποια στολή θα βραβευτεί ως καλύτερη; Μια θεότρελη αποκριάτικη κωμωδία θεάτρου σκιών!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/02/2018 – ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Εν καιρώ κρίσης, ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης αποφασίζουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Η αγάπη τους, όμως για τα παιδιά δεν θα μπορούσε να τους οδηγήσει πουθενά αλλού εκτός από το να δημιουργήσουν το δικό τους  Λούνα Παρκ!!! Έτσι, ο κάθε γονιός θα μπορεί να φέρνει το παιδί του για να διασκεδάσει με τους αγαπημένους του ήρωες. Όμως, μήπως τελικά δε θα θέλουν να έρχονται μόνο παιδιά αλλά και φανατικοί θαυμαστές μεγάλοι; Μια αγαπημένη κωμωδία με σπαρταριστό γέλιο, άφθονο κέφι και τραγούδι…ένα πραγματικό πανηγύρι του Καραγκιόζη!!!

Τρέξατε μικροί και μεγάλοι!!! Όποιος γελά…ζει και χρόνια πολλά!!! (Καραγκιόζης speaking)

 

Πληροφορίες

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:30π.μ

Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ κατ’ άτομο. Με κράτηση ή πρόσκληση 5 ευρώ.

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ: 6907549090, 2109319779 – E-mail: [email protected]

Τοποθεσία: Κινηματογράφος «’Ατταλος», Κοτυαίου και Ελ. Βενιζέλου, Ν. Σμύρνη

Copyrighted Image