Νέα

«Αηδονάκι λάλησε»: Αφήγηση παραμυθιών από την Ομάδα Χείλια Λένε Παραμύθια

Η ομάδα αφήγησης “Χείλια…λένε παραμύθια” (Παγώνα Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή) καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 12:00 π.μ.,  στον όμορφο και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, να ακούσουν πώς ένα «Αηδονάκι λάλησε» και να υποδεχτούν την άνοιξη με παραμύθια για τη φύση!

Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι  παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Άραγε θα τα καταφέρουν; Kαι τι παραμύθια θα του πουν; Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν απερίσκεπτο βασιλιά, για έναν τολμηρό δρυοκολάπτη. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά;

Η παράσταση αφήγησης «Αηδονάκι λάλησε» βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, και είναι διανθισμένη με παραδοσιακά παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου και μελωδικά παραδοσιακά τραγούδια.  Τα επιλεγμένα παραμύθια, με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικο τρόπο, μας μιλάνε για το σεβασμό απέναντι στη φύση, για τη σχέση του ανθρώπου μαζί της και για την αγαλλίαση και τη σοφία που άπλετα του προσφέρει.

Τα παραμύθια διανθίζονται με μελωδικά τραγούδια που οι αφηγήτριες τραγουδούν a capella.

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 105 χρόνων.

Πληροφορίες

Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ και 5 ευρώ (ανέργων, τριτέκνων, πολυτέκνων)

Πότε: Κυριακή 4 Μαρτίου, ώρα 12:00π.μ.

Κρατήσεις – Πληροφορίες: 210 681 7042  http://idiomelo.blogspot.gr/p/blog-page.html

Πληροφορίες Ομάδας αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια: 6982 382 666

Email: [email protected] Σελίδα στο FB: Χείλια Λένε Παραμύθια

Πού: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

Χείλια… λένε παραμύθια

Η ομάδα  Χείλια… λένε παραμύθια δημιουργήθηκε από τρεις νέες αφηγήτριες που έχουν πολύ μεράκι και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους! Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε  όσους τα ακούν. Έχουν αφηγηθεί παραμύθια σε φεστιβάλ, αίθουσες και χώρους πολιτισμού, μουσεία και σχολεία, και έχουν προσκληθεί να αφηγηθούν παραμύθια σε εκπομπές στο κρατικό και ιδιωτικό ραδιόφωνο. Ως αφηγήτριες ελπίζουν κι εύχονται να γίνονται το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση!

Λίγα λόγια για εμάς…

Πέγκυ Καραγιάννη

Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο, αυτό της χορεύτριας κλασσικού χορού.

Από μικρή συμμετέχει σε διάφορες ομάδες, χορευτικές και θεατρικές. Και έτσι ανακαλύπτει την Τέχνη των Τεχνών: το θέατρο, εκεί που υπάρχουν όλα. Σώμα – λόγος – βίωμα – εικαστικά – μουσική.

Τα βήματα της την οδηγούν στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και γίνεται ηθοποιός.

Αγαπά τις εικόνες και τις βάζει σε λέξεις, έτσι γράφει ποίηση.

Ένα άλλο όνειρο «θερινής νυκτός» με νερό και παιχνίδι την οδηγεί στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης. Της αποκαλύπτεται ένας άλλος κόσμος και μια νέα μεγάλη αγάπη. Γίνεται παραμυθού και λέει ιστορίες.

Όπου σταθεί, της αρέσει να λέει τις ιστορίες που έχει στο μυαλό της.

Σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δρόμους, γειτονιές.

Ίσως κάποιο παραμύθι μια μέρα να την φέρει κοντά σας.

Βιργινία Κοκκίνου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτό του Δήμου Περιστερίου το 2015, στο AthensArt στον Ωρωπό και στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου, και συνεργάζεται με δήμους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

Καλλιόπη Λιαδή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης και της πολιτιστικής διαχείρισης. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2013).

Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσε το  διετές πρόγραμμα για την τέχνη της αφήγησης, και το 2017 το ετήσιο εργαστήρι «360 μοίρες» της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Φέτος ολοκληρώνει το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου.  Παράλληλα με την αφήγηση, συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στο χώρο έκφρασης και παιχνιδοπλασίας «Αερικό».

Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.

Copyrighted Image