ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής

Με σύνθημα «Κατάλληλο κάτω των 18», τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τη δική τους κινηματογραφική γιορτή στην Αθήνα. Το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας). Περισσότερες από 70 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από 25 χώρες, σε 22 διαφορετικές γλώσσες, καλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν.

H προπώληση αρχίζει την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου.   

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με την πρεμιέρα της ταινίας «Η Dilili στο Παρίσι» του Μισέλ Οσελό, παρουσία του σκηνοθέτη. Στην τελευταία του ταινία, ο σπουδαίος animator, μας μεταφέρει στο Παρίσι την εποχή της Μπελ Επόκ. Ηρωίδα του η πανέξυπνη Ντιλιλί, η οποία έχει αποφασίσει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις απαγωγές κοριτσιών που μαστίζουν την πόλη, μαζί με το μεταφορέα φίλο της. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, επιφανείς μορφές της γαλλικής τέχνης, επιστήμης και διανόησης, από τον Μονέ και τον Προυστ ως τον Παστέρ και τον Ντεμπυσσύ, της δίνουν στοιχεία για να λύσει το μυστήριο. Οι δρόμοι του Παρισιού σχεδόν ξεπηδούν από την οθόνη χάρη στο συνδυασμό animation και φωτογραφιών με την υπογραφή του Μισέλ Οσελό, δημιουργού των ταινιών Ο Κιρικού και η Μάγισσα και Αζούρ και Ασμάρ.

Η ταινία «Η Dilili στο Παρίσι» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο από την Rosebud21 και τη Seven Films.

 

«Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά και τους νέους. Διαλέξαμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό και φτιάξαμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι –πέρα από την ψυχαγωγία– να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, οι οικογενειακές σχέσεις», αναφέρει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους-Κριέφ.

 

Παράλληλες δραστηριότητες

Σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο και την Αθήνα 2018 Παγκόσια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κινηματογραφικά εργαστήρια, να περιπλανηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους παιδικούς χώρους και παιδικές βιβλιοθήκες, να παρακολουθήσουν αναγνώσεις παιδικών βιβλίων από τους ξεχωριστούς καλεσμένους του Φεστιβάλ και να λάβουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια τεχνολογίας.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία που θεωρούμε ότι θα καλύψει μια πραγματική ανάγκη του αθηναϊκού κοινού με στόχο την υποστήριξη και προώθηση της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής, η οποία κάθε χρόνο προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για παιδιά και εφήβους που πολύ συχνά δεν γίνονται ευρύτερα γνωστές. Στόχος μας επίσης είναι η ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής ταινιών για παιδιά, στα πρότυπα της διεθνούς άνθησης παιδικού προγράμματος», καταλήγει η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμάντα Λιβανού.

Το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο εικόνες και φαντασία!

 

Πληροφορίες

Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας

Τιμές εισιτηρίων: 5 € (προπώληση) ● 6 € (πώληση κατά την είσοδο)

Eισιτήρια: 210 72.82.333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα – τηλ. 210 72 82 778

Copyrighted Image