ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Ο Σιδερόγιαννος” με τον Δ.Σαββόπουλο στο gazarte

«Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν ένας βασιλιάς, που ζούσε σε ένα μεγάλο παλάτι, πλάι στο απέραντο δάσος, όπου κατοικούσαν κάθε λογής άγρια ζώα.
Μια μέρα ο Βασιλιάς στέλνει στο δάσος έναν κυνηγό να κυνηγήσει ελάφια, αλλά ο κυνηγός δεν ξαναγυρίζει. – “Χμ, κάτι δεν πάει καλά εδώ”, σκέφτηκε ο Βασιλιάς και την επομένη στέλνει δύο κυνηγούς για να βρουν τον πρώτο, αλλά ούτε και αυτοί γυρίζουν. Την τρίτη μέρα ξημερώνοντας καλεί όλους τους κυνηγούς και τους προστάζει. “Θα πάρετε τα καλύτερα σκυλιά σας και θα ψάξετε το δάσος πιθαμή προς πιθαμή να βρείτε τους τρεις άνδρες που χάσαμε”. Οι μέρες περνούν και οι κυνηγοί δεν γυρίζουν πίσω, ούτε και τα σκυλιά τους. Μετά από αυτό τρόμος πέφτει στην πόλη και κανείς πια δεν τολμά να μπει στο δάσος. Το ξεχνούν όλοι και το αφήνουν να στέκει εκεί σιωπηλό και έρημο. Μόνον κάποιος αητός ή κανένα γεράκι πετούν από πάνω του. Τα χρόνια περνούν και τίποτα δεν αλλάζει.
Μέχρι που κάποια μέρα φτάνει στην πόλη ένας ξένος κυνηγός που ψάχνει για δουλειά…»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος απολαμβάνει να διηγείται ιστορίες. Άλλοτε μέσα από τα τραγούδια του άλλοτε λίγο πριν ή μετά από αυτά βρίσκει την ευκαιρία να μοιραστεί τα βιώματά του, τις σκέψεις του.

Αυτή τη φορά, έρχεται σαν ένας άλλος παραμυθάς, στο Main Stage του gazarte, για να μας αφηγηθεί την ιστορία του Σιδερόγιαννου (The Iron John), το συναρπαστικό ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του, μέσα από το δικό του μοναδικό πρίσμα. Στο ρόλο του αφηγητή ο ίδιος συνοδευόμενος από την κιθάρα του και περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ο Σιδερόγιαννος, αποτελεί ένα απ’ τα πιο ωραία παραμύθια που ανήκουν στη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Προκάλεσε -και προκαλεί πάντα- το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο των παραμυθάδων και του ακροατηρίου τους, αλλά και των λαογράφων, των ψυχαναλυτών και των εκπαιδευτικών.

Εκτέλεση εικαστικού περιβάλλοντος και σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλης

 

Πληροφορίες

Κατάλληλο από 6 ετών και άνω

Ημέρες παραστάσεων: 3, 4, 11 & 18 Μαρτίου 2018 

Ώρα έναρξης: 17:00

Τιμές εισιτηρίων :

Α Ζώνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 19 – Παιδιά: 16
Β ζωνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 17 – Παιδιά: 14
Γ Ζωνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 15-  Παιδιά: 12

Τοποθεσία: Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα – τηλ. 210 3460347

Copyrighted Image