Είσοδος ΕλεύθερηΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Η τέχνη της ανακύκλωσης» από το Ίδρυμα Ωνάση

Παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μεταμορφώνουν ανακυκλώσιμα υλικά σε φιγούρες για κουκλοθέατρο!

Μπορούν από την ανακύκλωση να γεννηθούν μικρά έργα τέχνης; Η απάντηση είναι: «Φυσικά και μπορούν»! Με οργάνωση, μεθοδικότητα και πολλή φαντασία! Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η τέχνη της ανακύκλωσης» που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση, παιδιά και έφηβοι τυπικής ανάπτυξης μαζί με παιδιά και εφήβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ή και νοητική υστέρηση συνεργάζονται, φτιάχνουν ομάδες και δημιουργούν φιγούρες για κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνοντας παράλληλα τα οφέλη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Ίδρυμα Ωνάση μετράει ήδη πέντε χρόνια εκπαιδευτικών δράσεων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Πέντε χρόνια εμπιστοσύνης από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήριά μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν με την παρουσία τους. Από φέτος, ωστόσο, τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας απευθύνονται σε ευρύτερες ομάδες κοινού. Και ενώ τα μέσα αλλάζουν, ο στόχος παραμένει σταθερός: να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά το δικαίωμα στην «απόδραση». Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσουμε ουσιαστικές δράσεις που λειτουργούν επικουρικά στη συμπερίληψη και στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η τέχνη της ανακύκλωσης», λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται χωρίς διακρίσεις, να ενεργοποιούν τη φαντασία τους και να αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, έχοντας ως όχημα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για πέντε Σάββατα (14/4, 21/4, 5/5, 12/5 & 19/5) στην παιδική χαρά Αγίας Σκέπης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 5 έως 15 ετών. Ελάτε, λοιπόν, να φτιάξουμε όλοι μαζί φιγούρες κουκλοθέατρου, αλλά μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας κάποια απαραίτητα υλικά, όπως ρούχα, υφάσματα, κλωστές, κορδέλες και κουμπιά, αλλά και τη δημιουργική σας διάθεση!

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι αναγκαία η προκράτηση με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας: http://bit.ly/2FEcs6k. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε μία δίωρη συνάντηση και κάθε φορά συμμετέχουν συνολικά 20-25 παιδιά.

 

Πληροφορίες

Χώρος: Παιδική χαρά Αγίας Σκέπης, Δήμος Παλαιού Φαλήρου (Λ. Ποσειδώνος 860)

Ημερομηνίες: Σάββατα, 14 & 21/4 και 5, 12 & 19/5/2018

Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 13:00

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  1. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης, καθώς και σε παιδιά με νοητική καθυστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ηλικίας 5 έως 15 ετών.
  2. Κάθε παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται από νόμιμο κηδεμόνα.
  3. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα συμμετοχής http://bit.ly/2FEcs6k, την οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα www.alma-amea.gr
  4. Κάθε εργαστήρι ολοκληρώνεται σε μία δίωρη συνάντηση.

Περισσότερες πληροφορίες: 210 3713000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00) | www.onassis.org

Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση: Χριστίνα Παναγιωτάκου

Συνδιοργανωτής: ΑΛΜΑ – Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

Συντελεστές:

Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ειδική παιδαγωγός

Κλεώνη Μανουσάκη, Εικαστικός

Αλίκη Παναγιωτάκου, Λογοθεραπεύτρια

Και μια ομάδα εξειδικευμένων παιδαγωγών

Copyrighted Image