Είσοδος ΕλεύθερηΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα παιδιά παίζουν θέατρο στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Σοκόλη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, και με αφορμή την καινούργια σειρά βιβλίων των εκδόσεων Σοκόλη «Παιδικό Θέατρο», ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά, στις 17 Μαρτίου 2018, προσκαλώντας τα να λάβουν μέρος σε ένα ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου.

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στη μεγάλη αίθουσα του Ιδρύματος, θα ντυθούν, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα υποδυθούν σαιξπηρικούς και άλλους ήρωες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα δράσης

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Μια διασκευή για παιδιά της  Χρύσας Σπηλιώτη

ώρα 12.00-13:00

Τα παιδιά συναντούν τον Σαίξπηρ.

Η συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη μιλάει στα παιδιά για τον Σαίξπηρ. Στη συνέχεια οι μικροί θεατές καλούνται εναλλάξ από τη νηπιαγωγό-μουσικοπαιδαγωγό Αλίκη Τουρναβίτη να ανέβουν στη σκηνή, να μεταμφιεστούν και να αυτοσχεδιάσουν με τη βοήθεια της Χρύσας Σπηλιώτη ως αφηγήτριας και μιας ομάδας ηθοποιών, και να ζωντανέψουν τα Ξωτικά και τις Νεράιδες του Μαγεμένου Δάσους. Το θεατρικό δρώμενο ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών που υποδύονται τους μάστορες στο κωμικό φινάλε του έργου. Η θεατροποίηση του έργου γίνεται με μουσική επιμέλεια και ζωντανή μουσική από τον Δημήτρη Τουρναβίτη, διευθυντή των Ωδείων Πεντέλης και Εθνικού Ωδείου Νεαπόλεως. Τα παιδιά, με το πέρας της παρουσίασης, θα κρατήσουν σαν δωράκι τα στοιχεία της μεταμφίεσής τους.

Το κορίτσι που επιμένει του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, σε μουσική Διονύση Μπάστα

ώρα 13:οο- 14:00

Ζωντανεύοντας τους μύθους

Ο συγγραφέας Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο συνθέτης Διονύσης Μπάστας θα μιλήσουν στα παιδιά για το έργο και τον μύθο της Ευρυδίκης και του Ορφέα. Σκηνή του έργου θα ζωντανέψουν ηθοποιοί με συνοδεία ζωντανή ερμηνεία τραγουδιών από τον συνθέτη Διονύση Μπάστα και τους ηθοποιούς Μαρία Δελετζέ, Θοδωρή Ζωγόπουλου, Πάολα Καλλιγά και Μάριο Κρητικόπουλο. Και, τέλος, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα την ελληνική μυθολογία και τους αρχαίους ήρωες.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00 με 14:00

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Κρατήσεις θέσεων: Στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00

Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος – Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Copyrighted Image