ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία 2018-2019ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παιδικό ταξίδι «Η μαγική ομπρέλα των Χριστουγέννων»

Παραμονή Χριστουγέννων και ο Ξωτικούλης, το σκανδαλιάρικο, μα και πάντοτε γοητευτικό ξωτικό των Χριστουγέννων, εμφανίζεται στη Γη. Επειδή φοβάται το φως της μέρας, βγαίνει από την κρυψώνα του μόνο τη νύχτα για δώδεκα μέρες… ή μάλλον για δώδεκα νύχτες, με σκοπό να πραγματοποιήσει την ευχή της Φεγγαρόλουστης, που δεν είναι άλλη από το να ταξιδέψει στο διάστημα.

Ο Ξωτικούλης ρίχνει μια μαγική σκόνη, η οποία βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς των ανθρώπων, όταν αγαπούν αληθινά το συνάνθρωπό τους, όταν νοιάζονται ειλικρινά γι’ αυτόν και όταν θέλουν πραγματικά το καλό του, πάνω σε μια ομπρέλα και τη μετατρέπει σε μαγική ομπρέλα των Χριστουγέννων. Αυτή η ομπρέλα έχει την ικανότητα να μεταφέρει, όποιον την κρατάει, πολύ ψηλά. Έτσι, η Φεγγαρόλουστη καταφέρνει να ταξιδέψει σε μέρη αταξίδευτα, τα οποία δεν είχε δει ποτέ της. Ζει καινούργιες εμπειρίες συναρπαστικές· αγγίζει τα αστέρια, μεταμορφώνεται σε αστερισμούς, μιλάει με θεούς, με αστροναύτες, με μάγους, με ρομπότ, με διαστημικά σκυλιά, ακόμα και με τον Άγιο Βασίλη!

Ποιοι είναι όμως εκείνοι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτό το ταξίδι της Φεγγαρόλουστης στο διάστημα; Μα φυσικά, τα παιδιά. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα συμβεί.

Ένα έργο όπου τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, παίζοντας, τραγουδώντας, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις που τους οξύνουν το μυαλό.

“Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Κείμενο: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά – Κοστούμια – Μάσκες: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Κατασκευή κούκλας: Η παρέα της Έλεν Μέλεν

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης

Σχεδιασμός αφίσας: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Παραγωγή: Παιδικό ταξίδι

Ηθοποιοί: Ιωακείμ Κάσδαγλης, Ορνέλα Λούτη, Μαριέτα Αντιβάση (β’ διανομή)

Στο ρόλο της θεάς Αφροδίτης ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη

Στο ρόλο του Άγιου Βασίλη ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

Οργανωμένες παραστάσεις για Σχολεία, Συλλόγους και Δήμους.

Επικοινωνία: Ιωακείμ Κάσδαγλης, τηλ. 6993918658 email: [email protected]

Copyrighted Image