ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2018-2019ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέγαρο Μουσικής «Το Φτερωτό Άλογο»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Νησιού των θησαυρών» και του «Γύρου του κόσμου σε 80 μέρες», η Παιδική Σκηνή του Μεγάρου προτείνει φέτος στο παιδικό και νεανικό κοινό μια νέα θεατρική παραγωγή, το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη «Το Φτερωτό Άλογο» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τις 3 Νοεμβρίου 2018 έως τις 21 Απριλίου 2019 στην Παιδική Σκηνή Α΄ (Νέος Εκθεσιακός Χώρος), με ζωντανή μουσική και 12μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών. Τη θεατρική προσαρμογή υπογράφει η Άνδρη Θεοδότου, τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός (παραγγελία του ΟΜΜΑ στον συνθέτη), τα σκηνικά η Θάλεια Μέλισσα, τα κοστούμια η Ιφιγένεια Νταουντάκη, την κινησιολογία η Έλενα Γεροδήμου και τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου. Επιστημονικός σύμβουλος, ο Νίκος Μαθιουδάκης.

Μια ιστορία από την πένα και τη φαντασία του κρητικού συγγραφέα, ένα ταξίδι στη μαγεία της μακρινής Ανατολής, για παιδιά και μεγάλους. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, με τη συμμετοχή των μικρών θεατών, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη  στο πλαίσιο του κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών–Παιδικό θέαμα και απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωτότυπη διασκευή: Νίκος Καζαντζάκης

Θεατρική προσαρμογή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Επιστημονικός σύμβουλος: Νίκος Μαθιουδάκης

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Σκηνική πάλη: Θάνος Δερμάτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Βακάλη

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών: Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ειρήνη Κωσταντίνου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος, Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου

               

Πληροφορίες

Για παιδιά άνω των 5 ετών

Διάρκεια Παράστασης : 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου 2018 έως 21 Απριλίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 3:00 & Κυριακή στις 11:30

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και ομάδες

Τιμές εισιτηρίων : 12 € (γενική είσοδος)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Banquet, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα – τηλ. 210 7282000

Copyrighted Image