ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2018-2019

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον “Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας”

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Γνωρίζει από κοντά την Αφροδίτη, την Ώρα, τους Ανέμους, αλλά και τον ζωγράφο Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Σιμονέτα, τον Τζουλιάνο και αποφασίζει να κάνει μια πολύ παράξενη… μετακόμιση.
Έτσι αρχίζει το ταξίδι της μέσα στο διάσημο πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι»! Βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη από τις Εκδόσεις Κέδρος, η ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια υπέροχη διαδραστική παιδική παράσταση για παιδιά δημοτικού, αλλά και μεγάλους που νιώθουν παιδιά!

Τα παιδιά παιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και εξοικειώνονται με τον πίνακα και την ιστορία του. Μαθαίνουν για τη σύγκρουση Κρόνου και Ουρανού που ήταν η αιτία για να γεννηθεί η θεά της Ομορφιάς  και ταξιδεύουν μαζί με μια… περίεργη ομπρέλα που δένεται τόσο πολύ με τα πρόσωπα του πίνακα, ώστε θέλει να μείνει εκεί για πάντα. Όμως ο… κακός ο Κρόνος έχει άλλα σχέδια για τη Θεά Αφροδίτη. Θα τολμήσει η κόκκινη ομπρέλα να τα βάλει μαζί του και να τον νικήσει;  Με τη βοήθεια και την αγάπη των παιδιών όλα είναι δυνατά!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Μάνια Βλαχογιάννη, Ρένα Τσουρή

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δουργούτης

Θεατρική Διασκευή & Επιμέλεια: Ελπίδα Μηναδάκη

Πρωτότυπη Μουσική-Σύνθεση: Αριστέα Ανύση

Ενορχήστρωση: Σπύρος Κολαϊτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελική Ερήμου-Χρύσα Φίλη

Σκηνικά Αντικείμενα: Αγγελική Φωστίνη

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 50′

Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 15.30

Η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί ειδικά για τα σχολεία και τις καθημερινές, καθώς και στον χώρο των σχολείων, κατόπιν συνεννόησης.

Για ομαδικά εισιτήρια, επικοινωνείτε με το 6983930220.

Υπεύθυνη παραστάσεων: Ισαβέλλα Αναστασίου-Αριστέα Ανύση

Τιμές εισιτηρίων : 7€

Τοποθεσία: Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (Μετρό Δάφνη) – Τηλ.: 6983930220

Copyrighted Image