ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέγαρο Μουσικής “Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!”

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το μουσικό δρώμενο «Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!» στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του, το οποίο συνδυάζει μοναδική αφήγηση παραμυθιού, δράση και συνεργασία με τα παιδιά μέσα από την εξέλιξη μιας ιστορίας, μουσικούς ήχους μόνο από το ανθρώπινο στόμα, ρυθμούς και  μελωδίες από όλο τον κόσμο!

Η πρώτη εκπαιδευτική δράση του Μεγάρου αρχίζει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει δύο αυτοτελή εργαστήρια που απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Το πρώτο γίνεται στις 11:00 π.μ. και είναι για παιδιά 6-8 ετών, ενώ το δεύτερο στις 12:30 μ.μ. και στοχεύει σε παιδικό κοινό ηλικίας 9-12 χρονών.

Εύη Γεροκώστα

Με τη φωνή της Μάτας Κούρτη και του beatboxer Βασίλη Παπούλια ως ανθρώπινη ορχήστρα, παρακολουθούμε από την αρχή μέχρι το τέλος το μουσικό ταξίδι ενός παιδιού στις ηπείρους του πλανήτη μας, και τον τρόπο που ανακαλύπτει για να συνδυάζει αρμονικά μελωδίες, ρυθμούς και στίχους, φτιάχνοντας έτσι το πρώτο, δικό του τραγούδι. Τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν το σώμα, τα χέρια και τη φωνή τους, παράλληλα με τη διήγηση του παραμυθιού από την Εύη Γεροκώστα, μέσα από την υπέροχη ιστορία του πρωταγωνιστή μας. Δοκιμάζουν τη φωνή τους, πειραματίζονται με τη μελωδία και την καταγωγή της κάθε μουσικής, κατευθύνουν με φανταστικές «μπαγκέτες» τον ρυθμό και την ένταση της ανθρώπινης ορχήστρας, γίνονται ένα με τη μουσική, συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης της ιστορίας μας.

Το μουσικό εκπαιδευτικό δρώμενο «Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!» επαναλαμβάνεται στις 16 Δεκεμβρίου, 20 Ιανουαρίου, 3 Φεβρουαρίου, 3 Μαρτίου και 7 Απριλίου 2019.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αφήγηση | Εύη Γεροκώστα

Φωνή | Μάτα Κούρτη

Beatbox | Βασίλης Παπούλιας

 

Πληροφορίες

Εργαστήριο για παιδιά 6-8 χρονών στις 11:00 π.μ.

Εργαστήριο για παιδιά 9-12 χρονών στις 12:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων : 10 €

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Δοκιμών 11), Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα – Tηλ. 210 7282333

Copyrighted Image