ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2018-2019ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπέτη «Το Όνειρο του Σκιάχτρου»

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» που μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους, θα ανέβει στο θέατρο Λαμπέτη στις 4 Νοεμβρίου 2018 και θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30, με τους Ναταλία Δραγούμη, Περικλή Λιανό, Πατρίκιο Κωστή και Ησαΐα Ματιάμπα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Σπύρου Καψίλη και Γιάννη Παπαθανασίου.

Τη μουσική υπογράφει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παιδική θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά!

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών! Ένα  πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο που μας πείθει ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να γίνει πουλί, να απογειωθεί και να φτερουγίσει στα ουράνια, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ανατέλλει ο ήλιος της ελευθερίας!

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και δίκη του σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής ορίζει ότι  ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος  ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές του υπέροχου αυτού έργου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Περικλής Λιανός, Πατρίκιος Κωστής, Χρύσα Κλούβα, Χάρης Χιώτης, Αγνή Χιώτη και σε ρόλο έκπληξη ο Ησαΐας Ματιάμπα

Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς

Πρωτότυπη μουσική: Μίμης Πλέσσας

Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης & Γιάννης Παπαθανασίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου

Βοηθοί σκηνοθεσίας: Δόμνα Μπαρούνη & Κική Σταυριανίδη

Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτεσά

Mapping ΜΑΚ VISUAL

Ηχολήπτης: Αχιλλέας Μουκάνης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Sylou

Φωτογράφος: Διονύσης Κούτσης

Make up artist: Victoria Vamp

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης :

Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:30

Ειδικές τιμές για σχολεία και ομαδικά εισιτήρια: Δόμνα Μπαρούνη, 6937472780

Τιμές εισιτηρίων : 10 € (γενική είσοδος)

Τοποθεσία: Θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα – τηλ.:210- 6457086

Copyrighted Image