ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Μαρίζα ο Γάιδαρος” από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου

Μια παράσταση ύμνος στην σχέση ανθρώπων και ζώων. Μια ιστορία αγάπης και φιλίας ενός ψαρά και του συμπαθούς τετράποδου συνεργάτη και φίλου του. Με φόντο ένα κυκλαδίτικο νησί και πολλή Ελληνική μουσική…      

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του πεντάλεπτου animation ΜΑΡΙΖΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ… τώρα η ιστορία ολοκληρωμένη έρχεται να κατακτήσει και το θεατρόφιλο κοινό.

Η παράσταση  μας αφηγείται την ιστορία και τις δυσκολίες που περνάει η σχέση αλληλοεκτίμησης της Μαρίζας και του ψαρά αφεντικού της. Μια τρυφερή, αστεία και διδακτική ιστορία που όμοια της δεν έχετε παρακολουθήσει. Η ΜΑΡΙΖΑ είναι ένας συμπαθητικός γαϊδαράκος που έρχεται να μας θυμίσει πράγματα σπουδαία που εμείς οι Έλληνες είτε ξεχνάμε είτε θεωρούμε αυτονόητα.. όπως το ότι ενωνόμαστε σαν γροθιά στα δύσκολα, αλληλοβοηθιόμαστε όταν χρειαστεί, ότι όταν είμαστε “μαζι” ξεπερνάμε τα δύσκολα αντιστρέφοντας τα σε ωφέλιμες εμπειρίες, και τέλος ότι μπορούμε ακούγοντας μια και μόνο αγαπημένη μας μελωδία (όπως αυτή του Ζορμπά) να ανεβαίνουμε τις ανηφόρες και να ξεπερνάμε και τις πιο δύσκολες αντιξοότητες. Η ΜΑΡΙΖΑ έρχεται να μας θυμίσει… ότι η ζωή είναι όμορφη όταν την ζεις με αξίες, έχεις φαντασία, επιλέγεις το καλό και… έχεις υπομονή και επιμονή…

Η ταινία ΜΑΡΙΖΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ από την οποία έχει εμπνευστεί η θεατρική μας παράσταση έχει αποσπάσει 7 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, διδάσκεται στα σχολεία από πολλούς καθηγητές και δασκάλους και συχνά  γίνεται σημείο αναφοράς σε πανεπιστήμια και σχολές. Με αυτήν επίσης – λόγω του ότι δεν έχει λόγια– ασκούνται κωφάλαλα παιδιά. Οι πάστορες στην Αμερική το δείχνουν στο ποίμνιο τους. Μαθητές από πολλά σχολεία στην Ελλάδα δημιουργούν πάνω σε αυτήν, βάζοντας της διαλόγους… και άλλα πολλά.      

Μια παράσταση κατάλληλη για όλες τις ηλικίες με κέφι και χιούμορ, αφιερωμένη σε όλα τα γαϊδουράκια που έχουν υποφέρει και υποφέρουν ακόμα και που ελπίζουμε αυτή η παράσταση να είναι η αρχή του τέλους της κακομεταχείρισης τους! Μέρος των εσόδων διατίθεται γι αυτόν τον σκοπό!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Ηλιόπουλος & Ροζαλία Μιχαλοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Σπύρος Στάης – Νάγια Ζαχαράτου

Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Διεύθυνση παραγωγής: Θωμάς Χαρέλας

Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Χρηστίδου

Δημόσιες Σχέσεις: Ζωή Τριανταφυλλίδη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ιορδάνης Ιωαννίδης, Νίκος Αγαπίου

Γραφιστική επιμέλεια: Ντίνα Ζαφειρίου

 

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Cinerama Digital Cinema – Παλαιό Φάληρο

Πότε: Κυριακη 7 Απριλίου 2019 στις 12:00 & 3:30

Προπώληση: viva.gr

 

Copyrighted Image