Νέα

«Δέντρα κι αηδόνια είπανε» αφήγηση παραμυθιών στην Κυψέλη

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Διέλευσις (Λέσβου και Πόρου στην Κυψέλη), η ομάδα αφήγησης “Χείλια…λένε παραμύθια” (Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή), καλεί μικρούς και μεγάλους στην παράσταση «Δέντρα κι αηδόνια είπανε» για να υποδεχτούν την άνοιξη με παραμύθια και τραγούδια για τη φύση.  

Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι  παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για ένα δάσος με πολύχρωμα πουλιά, για έναν μικρό μα τολμηρό τρυποφράκτη. Του λένε τραγούδια. Του θυμίζουν την ομορφιά των λουλουδιών και τα γλυκόλαλα κελαηδίσματα στο δάσος. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά;

Η παράσταση αφήγησης «Δέντρα κι αηδόνια είπανε» βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν “Το αηδόνι του αυτοκράτορα”. Eίναι διανθισμένη με παραδοσιακά παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου, και γλυκά, μελωδικά τραγούδια που οι αφηγήτριες τραγουδούν a capella.  

Αβίαστα και διασκεδαστικά, με χιούμορ ή με τρόπο μαγικό, οι επιλεγμένες ιστορίες μιλάνε για το σεβασμό απέναντι στη φύση, για τη σχέση του ανθρώπου μαζί της και τη μεγάλη χαρά και σοφία που του προσφέρει.

 

Πληροφορίες

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 105 χρόνων.

Διάρκεια: 60′

Είσοδος: 7€ – Μειωμένο (πολύτεκνοι, άνεργοι, αδερφάκια) 5€

Πότε: Κυριακή 7 Απριλίου 2019, 12:00 μ.μ.

Πού: Πολυχώρος διέλευσις, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, www.dieleusis.gr

Επικοινωνία – κρατήσεις:  210 86.13.739

Copyrighted Image