ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Ο Κήπος των Ονείρων” στο θέατρο Ήβη σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη

Η R M LIGHT εγκαινιάζει την έναρξη της Νέας Σκηνής Θεάτρου για Παιδιά με το έργο «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» της Ευαγγελίας Βασιλείου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, που θα στεγάζεται για φέτος στο ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ. Την μουσική και τα τραγούδια γράφει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος για πρώτη φορά δημιουργεί για θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την πρώτη στιγμή ενθουσιάστηκε με την ιστορία και με χαρά ανέλαβε να «ντύσει» με μουσική τους στίχους της Αργυρώς Μαργαρίτη. Όπως ο ίδιος λέει, δεν τον ενθουσίασε μόνο το παραμύθι και το ιδιαίτερο θέμα του αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο περνά στα παιδιά και στους γονείς μερικές πανανθρώπινες αξίες που μοιάζουν να έχουν ξεχαστεί. Έτσι αποφάσισε να γράψει για πρώτη φορά παιδικά τραγούδια στην πλούσια ως τώρα καριέρα του. 

 

Λίγα λόγια για το έργο: 

Σε ένα παγωμένο χωριό της Ανατολής ψηλά στα βουνά, πάνω από τα λευκά σύννεφα, γεννιέται ένα κορίτσι, η Μίσα, που ονειρεύεται να φτιάξει έναν Κήπο εκεί που όλα τα σκεπάζει το χιόνι. Δεν έχει δει ποτέ της λουλούδια, ούτε δέντρα, ούτε πουλιά κι όμως ονειρεύεται την άνοιξη. Πιστεύει τόσο πολύ στο όνειρό της ότι μπορεί να γίνει αληθινό και στη δύναμη της Ελπίδας, που τελικά καταφέρνει να γίνει το θαύμα: να φέρει την Άνοιξη στο παγωμένο χωριό της, να γεμίσει Αγάπη τις κρύες καρδιές των ανθρώπων και να αποδείξει ότι αρκεί μια ευγενική ψυχή για να αλλάξει ο κόσμος όλος!

Μια αισιόδοξη ιστορία που φέρνει δυνατά μηνύματα Αγάπης, Πίστης και Ελπίδας τόσο μέσα από το κείμενο όσο και από τα τραγούδια. Η παράσταση προσφέρει δράση και όμορφες εικόνες με πλούσια κουστούμια και σκηνικά ενώ παράλληλα δίνει σε ίση ένταση τροφή για την ψυχή. Μιλάει για την τιμιότητα, την πίστη στο όνειρο και στον εαυτό αλλά και για αξίες όπως η ενσυναίσθηση και η συμπόνια. Όλα αυτά δηλαδή που σαν παιδιά τα έχουμε όλοι αλλά η ενήλικη ζωή έχει ανάγκη κάποιες φορές να ξαναθυμηθεί. Γι’ αυτό αξίζει να πιστεύουμε στα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, όπως τον άλλαξε η Μίσα.      

Η Άννα Φιλιππάκη, μετά την επιτυχημένη καλλιτεχνική της πορεία ως πρωταγωνίστρια του θιάσου της Μαριάννας Τόλη αλλά και τη συμμετοχή της σε μιούζικαλ (“Η Πεντάμορφη και το Τέρας”, “Άννυ”, “West Side Story”, “Η Μελωδία της Ευτυχίας”, “Cats” κ.ά.), πρωταγωνιστεί φέτος στον «ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» ως Μίσα. Μαζί της ένας πολυπληθής θίασος με χαρακτήρες και στοιχεία που αντικατοπτρίζουν το σύνολο του σύγχρονου κοινωνικού καμβά δίνουν σαφή μηνύματα για το πως μπορούν τα παιδιά να επηρεάσουν έντονα ώστε να αλλάξουν τελικά αυτό που οι μεγάλοι θεωρούν αδύνατο και δεδομένο. “Αν ένα κορίτσι που φυτεύει σπόρους στο χιόνι, εκεί που τίποτε δεν φυτρώνει… Αν σε κάνει μέρος του Κήπου των Ονείρων, τότε… ναι, η σκέψη αλλάζει.” 

Η μουσική και τα τραγούδια του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος για πρώτη φορά γράφει για μια θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, πλαισιώνει τους στίχους της γνωστής συγγραφέα Αργυρώς Μαργαρίτη, η οποία έχει κάνει και την δραματουργική επεξεργασία του κειμένου της Ευαγγελίας Βασιλείου. Στο κλίμα του τόπου και της εποχής μας βάζουν απόλυτα τα κουστούμια και τα σκηνικά του δημιουργικού Γιώργου Λιντζέρη, μεταφέροντας στη σκηνή την ατμόσφαιρα ενός απομακρυσμένου κινέζικου χωριού

Το όνομα της Ρέινα Εσκενάζυ είναι συνδεδεμένο με επιτυχίες, ποιότητα και πολλή αγάπη για την τέχνη. Μετά την περσινή της σκηνοθετική δουλειά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το έργο για παιδιά “ O μικρός AMADEUS – Το παιδί θαύμα”, φέτος υπό την σκηνοθετική της καθοδήγηση “Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ” ζωντανεύει στη σκηνή, μέσα από κίνηση, χορό, ζωντανά χρώματα, δρόμους εναλλαγής όμορφων και δυνατών συναισθημάτων που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι να θυμηθούμε ότι υπάρχουν και μεταμορφώνουν τη ζωή μας.   

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ της Ευαγγελίας Βασιλείου σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ τον Οκτώβρη στο ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ.

Copyrighted Image