ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2019-2020

Cartel Τεχνοχώρος “Μυθικός Καραγκιόζης”

Ο καραγκιοζοπαίχτης Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, γεμάτος κέφι και έμπνευση μεταφέρει την παράγκα του Καραγκιόζη στο απόλυτο σκηνικό.

Ανάμεσα στις παράγκες, το βιομηχανικό τοπίο και τους χωματόδρομους που θυμίζουν μια άλλη Αθήνα – μια άλλη εποχή – στον φιλόξενο CARTEL  Τεχνοχώρο  θα παρουσιάζει την ενότητα «Μυθικός Καραγκιόζης».

Με μεγάλη σκηνή 5 μέτρων, με δερμάτινες και χάρτινες σκαλιστές φιγούρες, με περίτεχνα σκαλιστά και έγχρωμα σκηνικά, χρησιμοποιώντας ευρηματικά οπτικά και ακουστικά τεχνάσματα, αλλά και έχοντας ως βασικό συστατικό το “Λόγο”, ο Κωνσταντίνος  «παντρεύει» τις σκιές με τη μυθοπλασία και παρουσιάζει 12 νέες «μυθικές» παραστάσεις, «ταξιδεύοντας» μικρούς και μεγάλους στην ελληνική μυθολογία, μέσα από τον εκπαιδευτικό, ψυχαγωικό και σατυρικό τους χαρακτήρα.

Ο Μυθικός Καραγκιόζης έρχεται … με γέλια πολλά, γέλια ζουμερά, γέλια … μυθικά!Τρέξατε μικροί και μεγάλοι! Στον  CARTEL Τεχνοχώρο.

O Καραγκιόζης γυρίζει στο σπίτι του, με παραστάσεις σπάνιες ή που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο θέατρο σκιών!!!

Πρόγραμμα Παραστάσεων

  • 6, 13, 20 & 27 Οκτωβρίου:  Θησέας και Μινώταυρος
  • 3, 10, 17 & 24 Νοεμβρίου:  Δήμητρα και Περσεφόνη – Οι 4 Εποχές

Η Περσεφόνη, κόρη της θεάς της γεωργίας Δήμητρας και του αρχηγού των θεών Δία, ανέμελη συνηθίζει να παίζει με τις φίλες της, τις Νύμφες, στα λιβάδια, μαζεύοντας κρίνους και μενεξέδες.  Όμως, η απαράμιλλη ομορφιά της  δεν περνά απαρατήρητη από τον άρχοντα του Κάτω Κόσμου. Ο θεός Πλούτωνας σαγηνεύεται και με το άρμα του, που το σέρνουν τέσσερα μαύρα άλογα, αποφασίζει να την κλέψει και να την κάνει βασίλισσα του Κάτω Κόσμου!!! Πώς, όμως, θα αντιδράσει η μητέρα της, Δήμητρα περιπλανώμενη από άκρη σε άκρη του κόσμου και  παρακαλώντας κάποιον να της πει για το χαμένο της παιδί; Άραγε οι υπόλοιποι θεοί θα αντιδράσουν;  Πώς ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης θα συμμετάσχει σε αυτή την ιστορία;

  • 1, 8, 15 & 22 Δεκεμβρίου:  Περσέας και Ανδρομέδα

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κατασκευή φιγούρων & σκηνικών (με αλφαβητική σειρά): Τάσος Κούζης-Κούζαρος, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, Δημήτρης Μπερέκος, Χαράλαμπος Ρουμελιώτης, Νικόλας Τζιβελέκης

 Πίσω από τη σκηνή σε όλους τους ρόλους (φωνές & μιμήσεις): Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής

Πίσω από τον μπερντέ: ο Μιχάλης Καντήλωρος και οι δυο μαθητές, Λευτέρης Χρυσοβιτσάνος και Γιώργος Χουρδάκης (βοηθοί σκηνής)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χαράλαμπος Ρουμελιώτης

Φωτογραφίες: Γιώργος Γερανιός

Επικοινωνία CARTEL Τεχνοχώρου: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης :

Πρεμιέρα: 6 Οκτωβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων :

7€ την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του θεάτρου

6€ προπώληση (μέσω viva.gr ή στο ταμείο του θεάτρου)

5€ ομαδικά (από και άνω των 4 ατόμων)- πολύτεκνοι – άνεργοι

Πληροφορίες-κρατήσεις: 693989 8258 (Cartel) & 693252 5640 (από τις 15:00 έως τις 22.00 καθημερινά)

E-mail: [email protected]

Τοποθεσία: Cartel Τεχνοχώρος |Αγ. Άννης & Μικέλη 4, Βοτανικός (Στάση μετρό Ελαιώνας)|τηλ. 693989 8258 

Copyrighted Image