ΚΡΙΤΙΚΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

είδαμε…«Ως την άκρη του κόσμου» στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Το επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε έργο της Μαρία Παπαγιάννη, «Ως την άκρη του κόσμου» παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Τζένη Καρέζη από την ομάδα C. for Circus. Μαζί με τις μουσικές συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου και τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σπύρου Χατζηαγγελάκη, οι μικροί θεατές θα ζήσουν για δύο ώρες μια συναρπαστική πειρατική περιπέτεια.

Από την Ελίζα Κυρτσόγλου

Η υπόθεση του έργου ξεκινά όταν μια καταστροφή συμβαίνει και οι ήρωες της ιστορίας μας που είναι δυο μικρά παιδιά ξεκινούν τη δική τους περιπέτεια για να βρουν το «σημείο Χ». Το σημείο αυτό δεν είναι άλλο από την ασφάλεια, το σπίτι. Οι περιπέτεια των ηρώων μας, των μικρών πειρατών ξεκινά. Μέσα από την περιπλάνησή τους θα συναντήσουν ένα σωρό παράξενα πλάσματα, που θα προσπαθήσουν είτε να τους βοηθήσουν είτε να τους εμποδίσουν να πάνε παρακάτω. Δεν χρειάζεται να έχεις ξύλινο πόδι για να είσαι πειρατής, δεν χρειάζεται καν να είσαι πάνω σε καράβι για να ζήσεις μια πειρατική περιπέτεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία! 

Και είναι φανερό πως η παράσταση έχει στηθεί ακολουθώντας τους κανόνες της φαντασίες, συμπαρασύροντας τους μικρούς φίλους σε αυτό το πειρατικό ταξίδι. Σημαντικό είναι πως η περιπέτεια των ηρώων δίνει στους μικρούς θεατές τη δυνατότητα να κατανοήσουν έννοιες και να καταλάβουν πως «όλα δεν είναι όπως φαίνονται» όπως τονίζει η σοφή Μεντιόλα στο έργο.

Η μουσική γραμμένη από τον εξαίρετο Θάνο Μικρούτσικο μας αποδεικνύει πως οι νότες πολλές φορές μιλούν στη γλώσσα μας πολύ περισσότερο από τις ίδιες τις λέξεις.

Θάνος Μικρούτσικος

Η ομάδα C. for Circus παίζει, τραγουδά και μας μεταφέρει σε έναν κόσμο περιπέτειας και αναζήτησης, αποτυπώνοντας τους καλογραμμένους ήρωες του κειμένου της Μαρίας Παπαγιάννη με δύναμη και ζωντάνια. Εξαιρετικά τα κοστούμια και τα σκηνικά των  Τζίνα Ηλιοπούλου και Λίνα Σταυροπούλου.

Μέσα από την παράσταση οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πως υπάρχουν παιδιά που χρειάζεται να περάσουν μέσα από περιπέτειες για να βρεθούν στο αυτονόητο, που είναι η ασφάλεια ενός σπιτιού. Οι ερμηνείες των ηθοποιών και η μουσική βοηθούν στο να μεταδοθεί το επίκαιρο νόημα της παράσταση με τρόπο ταιριαστό για τις μικρές ηλικίες, και είναι το στοιχείο που κάνει την παράσταση να ξεχωρίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

2 σκέψεις σχετικά με το “είδαμε…«Ως την άκρη του κόσμου» στο θέατρο Τζένη Καρέζη

  • ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΡΓΟ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!

  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ..ΠΟΛΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ,ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΛΑΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image