ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2019-2020

Άβατον «Το νερό που σε καλεί»

Με λένε Νεράιδα και είμαι αληθινή νεράιδα!

-Και τι σε τράβηξε στον κόσμο των ανθρώπων;

-Φαινόταν παραμυθένιος μέσα απ’ τα νερά της λίμνης ο κόσμος σας!

-Και τώρα που ζεις μαζί μας, σου φαίνεται ακόμα ο ίδιος;

«Το νερό που σε καλεί», ένα έργο – εγκώμιο στην αγάπη, εμπνευσμένο από τη «Νεράιδα» του  Ζαν Ζιρωντού, παρουσιάζεται για 2η χρονιά από 1η Δεκεμβρίου 2019 και κάθε Κυριακή στις 15:00 στο Θέατρο Άβατον  από τη Θεατρική Ομάδα Ludus.

 

Tο έργο

«Η Νεράιδα» του Γάλλου μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ζιρωντού (1882-1944) είναι ένα ονειρόδραμα που απευθύνεται σε ενήλικες. Η προσέγγιση της ομάδας Ludus, διατηρεί την ονειρική διάσταση του έργου και ταυτόχρονα προβάλλει διαχρονικές αλήθειες για την αγάπη, το σεβασμό στη φύση, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία. Στόχος της παιδικής αυτής παράστασης, είναι τα καθαρά μάτια των παιδιών να αναγνωρίσουν αυτές τις αξίες.  

Το έργο πραγματεύεται τη σύνδεση δύο διαφορετικών κόσμων και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Όλα ξεκινούν, όταν μια Νεράιδα συναντά έναν Ιππότη και ερωτεύονται. Η αγάπη τους δοκιμάζεται μέχρι να γίνει αποδεκτή. Μέσα από τα εμπόδια και τις δυσκολίες, στο τέλος η αγάπη υπερισχύει και η δύναμή της γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων.

«Το νερό που σε καλεί» αγγίζει και κάποιες πιο βαθιές πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Ωστόσο, η ομάδα επινόησε ένα αίσιο τέλος, όπου με ελεύθερη βούληση οι χαρακτήρες ορίζουν τη ζωή τους. Μ’ αυτό τον τρόπο, η ομάδα Ludus θέλει να στηρίξει την ελπίδα των παιδιών και την πίστη τους σε κάθε αλλαγή, που οδηγεί στην προσωπική και συλλογική ευτυχία.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα Ludus:

Η χαρά του παιχνιδιού, για μικρούς και μεγάλους, υπήρξε η κινητήρια δύναμη της ομάδας, γι’ αυτό και ονομάστηκε Ludus (Λατινικά: Παιχνίδι). Φίλοι και όλοι ηθοποιοί, συναντήθηκαν ξανά και ξανά, μοιράστηκαν σκέψεις και ανησυχίες. Και κάπου στα μισά του ταξιδιού, έσβησαν τα εμπόδια απ’ το χάρτη και έβαλαν πλώρη για τη δημιουργία. Μία εικόνα, ότι  ταξιδεύουν σε τέσσερις τροχούς με ένα βανάκι σαν μπουλούκι άλλης εποχής, τούς άνοιξε το δρόμο!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – σκηνοθεσία: Ομάδα Ludus

Μουσική: Σταματία Χωρεψιμά

Αφίσα-Logo: Σοφία Μπακιρτζή

Φωτογραφία: Τάσος Μπενετάτος

Φωτισμοί: Λευτέρης Δούρος

Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου, Δέσποινα Ερρίκου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Δανάη Αλυσανδράτου, Σταυρούλα Καρτσακλή, Ιωάννα Κοσσένα, Μηνάς Σπανάκης, Μάριος-Νέλσονας Ψαρόπουλος  

Ευχαριστούμε θερμά την Αναστασία Κωνσταντάκου για την προσφορά – συμβολή της στα σκηνικά και τα κοστούμια.

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 75 λεπτά (με διάλειμμα)

Πρεμιέρα: 1 Δεκεμβρίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 15:00

Τιμές εισιτηρίων : 8 € (κανονικό), 6 € (μειωμένο)

Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 3412689

Ειδικές κρατήσεις (σχολεία, ομάδες κλπ): 6977904755

***Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας! Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

Τοποθεσία: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι (πλησίον Μετρό Κεραμεικού) – Τηλ.: 210 34 12689

Μια σκέψη για το “Άβατον «Το νερό που σε καλεί»

  • Πολύ ώραια παράσταση το νερό να τρέχει ευχαριστούμε για τη πρόσκληση παιδικό θέατρο κάνετε εξερετικη δουλειά να συνε κιχίσετε έτσι καλή χρονιά

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image