ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2019-2020

ΆΤΡΟΠΟΣ Διεθνές κέντρο θεάτρου «Μαγικά θεατροπαραμύθια»

Το Διεθνές κέντρο θεάτρου Άτροπος διευρύνει τις δράσεις του και στο παιδικό κοινό με τα «Μαγικά θεατροπαραμύθια». 


Πρόκειται για μια παράσταση που εμπνέεται από τα ρώσικα παραμύθια «Η βασιλοπούλα η βατραχίνα», «Η μικρή Μαρία» και το «Δεν ξέρω πού, δεν ξέρω τί».
Τα υπέροχα αυτά μαγικά παραμύθια τοποθετούν τους ήρωες τους σε ένα σύμπαν όπου τα ζώα και η φύση στο σύνολο της είναι σύμμαχοι στον αγώνα του ανθρώπου να επιβιώσει στις κακοτοπιές της ζωής και να ταξιδέψει ακόμα και πέρα μακριά ως την άκρη του κόσμου για να ξεπεράσει τις δοκιμασίες που του βάζουν βασιλιάδες, άνθρωποι μοχθηροί αλλά και τα ίδια του τα λάθη.  Μια αρκούδα, μια αγελάδα, δέντρα αλλά και γέροντες και μάγισσες δείχνουν με όμορφο τρόπο στα παιδία πώς η φύση και η πείρα του ανθρώπου είναι πάντα κοντά μας, αρκεί να τα σεβαστούμε και να ανταπεξέλθουμε με υπομονή και επιμονή στις δυσκολίες που μας φέρνει η μοίρα.


Στην παράσταση που διαρκεί περίπου 1 ώρα, μια ηθοποιός και ο ίδιος ο σκηνοθέτης αφηγούνται και μεταμορφώνουν τα σώματα και τις φωνές τους σε ένα ταξίδι εικόνων, ήχων και αλληγορίας. Τα παιδιά κάποια στιγμή «βοηθούν» τους ήρωες στις περιπέτειες τους. Η ποιητική λιτότητα των μέσων αφήγησης δίνει επιπλέον χώρο στη φαντασία τους ανοίγοντας τα όρια της και οξύνοντας τη  δημιουργική τους σκέψη.  

Μια παράσταση λιτή στις σκηνικές και φωτιστικές απαιτήσεις της έτοιμη να παρουσιαστεί και να … «μαγέψει θεατροπαραμυθιάζοντας».

Μια παράσταση που τη βλέπεις και … την ξαναβλέπεις απολαμβάνοντας τη και ανακαλύπτοντας τη κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ηθοποιοί: Αλεξία Φωτιάδου, Σταμάτης Ευσταθίου
Κατασκευές, θέατρο σκιών: Αλεξία Φωτιάδου
Ηχογράφηση: Παύλος Καββαδίας
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Ευσταθίου

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 70′

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμές εισιτηρίων :

8€ Κανονικό (για ενήλικες και παιδιά άνω των 4 ετών)

6€ Ομάδες 10 ατόμων τουλάχιστον με απαραίτητη προκράτηση & προπληρωμή των θέσεων 

Πληροφορίες-κρατήσεις : Τηλ. 6947132894 / 6980940720

Τοποθεσία: ΆΤΡΟΠΟΣ Διεθνές κέντρο θεάτρου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 26 (Μετρό Μεταξουργείο)

Copyrighted Image