ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2019-2020ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέγαρο Μουσικής «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής»

Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει για δεύτερη χρονιά στο «Σπίτι του Καραγκιόζη», με μια ολοκαίνουργια παράσταση! Φέτος σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου 2020, μουσική συνοδοιπόρος του θα είναι η Αρετή Κετιμέ που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της.  

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. στο Φουαγιέ Ισογείου ζωντανεύουν τρισδιάστατα το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών από τη γέννησή του ως τις μέρες μας. Με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από μια μοναδική βιωματική εμπειρία! 

Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ανακαινισμένο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.

Στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» (νέα παραγωγή)! Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική! 

Τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι) πλαισιώνουν ο Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), ο Έκτορας Κυριάκου (βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), η Όλγα Παπαθεοδώρου (εμψύχωση, κρουστά) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

Ελάτε να ταξιδέψουμε με όχημα το χιούμορ και τη μουσική, σε μια παράσταση που εμπνέεται από  την ελληνική παράδοση με σύγχρονη ματιά. Μελωδίες και σπάνια τραγούδια από τη Θράκη ως την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, ξεκαρδιστικές ατάκες του Καραγκιόζη, σε ένα σπίτι γεμάτο σκιές και άρωμα Ελλάδας!  

Ένα ξεχωριστό στέκι για το θέατρο σκιών που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο αναγνωρίζει την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα.

Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη»

Κυριακή 2 και Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

«Το σπίτι του Καραγκιόζη» στην Παιδική Σκηνή Β΄, στο Φουαγιέ ισογείου, μεταμορφώνεται σε εργαστήριο, και ο Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να το επισκεφθούν για να ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών. Θα μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές, ενώ θα κατασκευάσουν τη δική τους επαγγελματική φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα. Και στο τέλος, τα παιδιά θα βρεθούν πίσω από τον μπερντέ για να παίξουν σαν αληθινοί καραγκιοζοπαίχτες! 

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη» διοργανώνεται την Κυριακή 2 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω. Έχουν προγραμματιστεί δύο γκρουπ, το πρώτο για παιδιά 5 έως 7 ετών από τις 11:00 έως τις 12:30 και το δεύτερο για παιδιά 8 έως 12 ετών από τις 13:00 έως τις 14:30. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 25 παιδιά ανά εργαστήριο, και  το κάθε εργαστήριο διαρκεί 90 λεπτά.

Εξασφαλίστε τις θέσεις σας εγκαίρως!

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης :

Πρεμιέρα:18.1.20 έως 11.4.20

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 17:00

Τιμές εισιτηρίων : 10 € (γενική είσοδος)

Κρατήσεις θέσεων: 210 7282 333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

 

Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη»

Παιδιά 5 – 7 ετών | 11:00 – 12:00

Παιδιά 8 – 12 ετών | 11:00 – 14:30

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων | 25 παιδιά ανά εργαστήριο

Διάρκεια | 90 λεπτά 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

12 € ● 10 € (για αδέρφια)

Κρατήσεις θέσεων: 210 7282 333

 

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Παιδική Σκηνή Β΄ | Φουαγιέ Ισογείου), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα – τηλ. 210 7282000

Copyrighted Image