ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους στον Τεχνοχώρο Omikron3artspace

Θέμα

Το θεατρικό εργαστήρι για εφήβους χρησιμοποιεί τη θεατρική πράξη και τις τεχνικές του θεάτρου ως εργαλεία για την ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας των συμμετεχόντων. Οι έφηβοι ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της θεατρικής συνθήκης τη χρήση του σωματικού αυτοσχεδιασμού ως διέξοδο στην ανάγκη τους για έκφραση και επικοινωνία. Επιπλέον, χάρη στη συνομιλία μεταξύ εφήβων και συντονιστών δημιουργείται χώρος ανταλλαγής εμπειριών, εικόνων και προβληματισμών, διαμορφώνοντας έτσι έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

Στόχος

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι έφηβοι τη θεατρική εμπειρία μέσα από μια δημιουργική και πρακτική διαδικασία και παράλληλα να αποκομίσουν βασικές γνώσεις στην ιστορία του Θεάτρου. Τα παραπάνω ως παράμετροι μπορούν να προάξουν την προσωπική έκφραση ταυτόχρονα με την κοινωνική ένταξη. Το θεατρικό εργαστήρι για εφήβους δίνει φωνή στους νέους και ενθαρρύνει την επικοινωνία, την ανταλλαγή εμπειριών και τη δημιουργικότητα. Η διαδικασία αυτή ζητά από τους συμμετέχοντες να αυτενεργήσουν ως δημιουργικά όντα και να δώσουν στο εδώ και τώρα με τη δική τους άποψη θέσεις προς όφελος του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Ομάδα

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι  υπό την επίβλεψη των δύο συντονιστών Άρτεμις Δούρου και Γιάννης Χόρτης. Ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων, για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, ορίστηκαν τα 15 άτομα. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε δύο ομάδες.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. 2130882955 – 6983228336
fb/insta: omikron3artspace

Διεύθυνση: Μυλλέρου 17 Μεταξουργείο – πλ. Αυδή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image