ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2020-21Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2020-21ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μικρό Χορν «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Η πιο αγαπημένη ιστορία του κόσμου, «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, παρουσιάζεται από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Στον ρόλο του Μικρού Πρίγκηπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία ανάμεσα στα ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ και τις Μαγικές Σβούρες.

Την ιστορία του μικρού πρίγκιπα την ξέρουμε όλοι. Είναι μία ιστορία για την αθωότητα, για το πόσο σημαντικό είναι να ψάχνουμε την αλήθεια.  Η παράστασή μας, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία και για εμάς, γιατί  περιέχει όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε με τα παιδιά.  Την αθωότητα που είναι ευκαιρία να ξαναζήσουμε, ένα αγαπημένο παιδικό παιχνίδι, το κρυφτό ή το κυνηγητό, ένα ηλιοβασίλεμα ή ένα τραγούδι. Το πιο γλυκό τραγούδι απ’ όλα. Και όχι μόνο αυτά, αλλά και όσα έχουμε κρυμμένα στην ψυχή μας από τότε που ήμασταν κι εμείς παιδιά. Ψίθυρους, μυστικά, γέλια, ιστορίες που αξίζει να διηγηθούμε. 

«Ο Mικρός Πρίγκιπας» είναι ένα κάλεσμα σε όλους, μικρούς και μεγάλους να ακούσουν τη «μουσική από τα βήματα ενός φίλου», όπως λέει η Αλεπού. 

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, που χρόνια ονειρεύεται τον ρόλο,  μοιράζεται με τα παιδιά την πιο όμορφη και ευαίσθητη ιστορία που έχει γραφτεί ως σήμερα. Μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, τις θυσίες, την αλήθεια, αξίες που έχουν σημαντικές πλέον θέσεις στη ζωή μας, γιατί σήμερα ξαναγυρίζουμε στους ισχυρούς  δεσμούς που θα μας κρατήσουν κοντά.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, τον Μικρό Πρίγκιπα, που το πρώτο πράγμα που του ζητάει, είναι να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό ξεκινάει η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, που ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη μαζί με τρία ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο και επειδή ένιωθε μόνος ξεκίνησε το ταξίδι του για να βρει έναν φίλο… Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, πέρασε από πολλούς πλανήτες και συνάντησε πολλούς ανθρώπους όμως κανένας δεν έγινε φίλος του. Κάποια στιγμή έφτασε και στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί τον συνάντησε ο πιλότος … Μετά διέσχισε βουνά και ερήμους και πέρασε και μέσα από ένα κήπο γεμάτο τριαντάφυλλα, που ήταν μία έκπληξη, γιατί νόμιζε πως το δικό του το τριαντάφυλλο, ήταν το μοναδικό στο γαλαξία… Αργότερα συνάντησε μια αλεπού και γίνανε φίλοι. Τον σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει. Δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς ! 

Κι όταν έρχεται η ώρα να επιστρέψει στον πλανήτη του, αποχαιρετά με το δικό του τρόπο και τον πιλότο και τα παιδιά.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε υπέροχες μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου, όπως ο Offenbach, ο Holst  ο Saint-Saëns και  ο Brahms. 

Η παράσταση τελειώνει με ένα καινούργιο τραγούδι του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Το βιβλίο εκδόθηκε πρώτη φορά το 1943 και σχεδόν 80 χρόνια μετά συνεχίζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Είναι το 4ο σε πωλήσεις βιβλίο (best seller) και έχει μεταφραστεί σε 270 γλώσσες. Το 2020 είναι έτος εορτασμού μιας και  συμπληρώνονται 120 χρόνια από την γέννηση του Εξυπερύ.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Σκηνοθεσία  : Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικό : Χριστίνα Παπαδημητρίου–Marc Britz

Κοστούμια : Μαγικές Σβούρες 

Kίνηση : Φωτεινή Σταματελοπούλου

Ενορχήστρωση :Γιώργος Κωνσταντινίδης

Διδασκαλία τραγουδιών : Ιωάννα Εμμανουήλ

Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης

Ειδικές κατασκευές : Ιφιγένεια Κωφού 

Φωτισμοί – Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης

Φωτογραφίες-trailer : Tony Kris

Βοηθός σκηνοθέτη    : Πετρούλα Μαντζουκίδου 

Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα  – Μαγικές Σβούρες

Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης 

Παίζουν επίσης : Θανάσης Βοιδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα

 

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 80΄

Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου 2020 έως και την Κυριακή των Βαΐων 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή 11:30 π.μ. και 3:00 μ.μ.

Καθημερινές για σχολεία. Για ομαδικές κρατήσεις και κρατήσεις σχολείων: 210-9853609 , 6948 744 988   

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική είσοδος : 12 ευρώ

Άνεργοι (με την επίδειξη κάρτας ):  8 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr

Πληροφορίες: 211 102 6277

Τοποθεσία: Θέατρο Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Σύνταγμα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image