ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θέατρο Τέχνης-“Φυτώριο”: Εργαστήριο για μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους

Για πρώτη φορά, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ανοίγει τις πόρτες της εκπαίδευσης σε μικρότερες ηλικίες, προτείνοντας ένα πρωτότυπο εργαστήριο που επιθυμεί να μυήσει εφήβους 11-16 ετών στις βασικές αρχές του θεάτρου και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της φαντασίας, της δημιουργικότητας. Ένα εργαστήριο που ευχόμαστε να αναδειχτεί σε φυτώριο νέων ταλέντων αλλά και νέων φίλων του θεάτρου.

Μεγαλύτερα παιδιά και έφηβοι, μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού και της επικοινωνίας που είναι οι πυλώνες του θεατρικής διαδικασίας, επινοούν και ζωντανεύουν μια ιστορία χρησιμοποιώντας το σώμα και τη φωνή τους. Στόχος της δράσης μας, είναι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να έρθουν πιο κοντά στο θέατρο, να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν αλλά και να εκτονωθούν δημιουργικά μέσα από πρακτικές που τους βοηθούν να καλλιεργήσουν την εκφραστικότητα και την αυτοπεποίθησή τους.

Το εργαστήριο δίνει έμφαση στην κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό που αποτελούν τη δημιουργική βάση των παραστάσεων της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Διδάσκουν ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Δημήτρης Δεγαΐτης και η χορογράφος-καθηγήτρια χορού Μαρίζα Τσίγκα, σταθεροί συνεργάτες της Παιδικής Σκηνής αλλά και διδάσκοντες με πολυετή εμπειρία στην ιστορική Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1942 μέχρι σήμερα.  Με την καθοδήγησή τους, τα παιδιά θα δημιουργήσουν από το μηδέν μια πρωτότυπη παράσταση με λίγο λόγο, πολλή φαντασία, μουσική, κίνηση και χορό.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο τέλος της χρονιάς στη σκηνή της Φρυνίχου 14.

          Ταυτότητα δράσης

  • 14 Νοεμβρίου 2020 – 5 Ιουνίου 2021
  • Κάθε Σάββατο 11.30-14.00 
  • Μηνιαίο κόστος: 60 ευρώ
  • Χώρος: Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα

                              

Πληροφορίες-εγγραφές: 210-3603941, Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-5μμ ή στείλτε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο [email protected]

Να σημειωθεί ότι στο Θέατρο Τέχνης εφαρμόζονται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19. Στις εγγραφές θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς λόγω των μέτρων, ο αριθμός των συμμετεχόντων επιβάλλεται να είναι περιορισμένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image