Παραστάσεις 2021-2022Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2021-22

Πρόβα “Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες”

Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ’ τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Ελάτε μαζί μας σ’ ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική  μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. 

 

Σημείωμα του συγγραφέα

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»; Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας,  αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της.  Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Αντώνης Ζιώγας

Συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης Ζιώγας

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας – Κοραλία Τσόγκα

Σκηνικά: Ηλίας Σαλβάνος

Κοστούμια: Μαρίνα Σταμάτη

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καραβίτης

Χορογραφίες: Κοραλία Τσόγκα

Ηθοποιοί

Χαριτωμένη / Κακούλης: Σοφία Γεωργοπούλου

Νταντά / Πνεύμα: Ήρα Σταυροπούλου

Πατέρας / Καλούλης: Υάκινθος Μάινας

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

 

Πληροφορίες

Διάρκεια: 70 λεπτά

Έναρξη παραστάσεων: 05 Δεκεμβρίου 2021

Λήξη παραστάσεων: 09 Ιανουαρίου 2022

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:30 και στις 16:00

Τιμές εισιτηρίων: 10 €

Τοποθεσία: Θέατρο ΠΡΟΒΑ, Αχαρνών & Ηπείρου 39, Αθήνα, τηλ. 210 8818326, www.prova.gr

 

*Η παράσταση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων & λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image