ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 7-12 ετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την ομάδα theatree, διοργανώνει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά με πολύ δράση, παιχνίδι, δροσιά και φυσικά … τέχνη!

Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες «βουτούν στην τέχνη» καθημερινά και για 5 εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου έως και τις 22 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι. Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα για δεκατιανό γεύμα στον κήπο του Μεγάρου και αργότερα γευματίζουν μετά μουσικής στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, με maximum 30 παιδιά η κάθε μία, και καθοδηγούνται από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές και παιδαγωγούς τέχνης στα μονοπάτια της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, κάθε Παρασκευή, παρουσιάζουν σε γονείς και φίλους ένα δρώμενο με πειρατές, σειρήνες, γοργόνες και δράκους ή με μυθολογίες του κόσμου γύρω από τον άνθρωπο και τη φωτιά. Τα σκηνικά, τα κοστούμια, η μουσική και η θεατρική απόδοση έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που θα έχουν τελειώσει από την Α’  δημοτικού έως και την ΣΤ’ Δημοτικού.

 

Δευτέρα 20 Ιουνίου έως Παρασκευή 22 Ιουλίου, Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00 – 16:00
5 ανεξάρτητοι εβδομαδιαίοι κύκλοι

Δυνατότητα εγγραφής σε 1 ή περισσότερους εβδομαδιαίους κύκλους.

 

Κόστος συμμετοχής:
110 ευρώ ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ

145 ευρώ ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ και μεσημεριανό γεύμα

 

Εγγραφές:

https://www.ticketservices.gr/event/summer-camp-vouties-stin-texni/?lang=en

Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00, 210 72 34 567
Περισσότερες πληροφορίες:  210 72 82 774, Δε – Πα 09:00 – 16:00

 

Πρόγραμμα

ΩΡΕΣ Α΄ ΟΜΑΔΑ: Αίθουσα Διδασκαλίας
9:00-9:30 Υποδοχή στη μεγάλη αίθουσα με προβολή με ορχηστρικά έργα
9:30-11:00 Μουσική και κίνηση με βάση τις δράσεις της ιστορίας
11:00-12:00 Βόλτα στον κήπο – δεκατιανό (όλοι μαζί)
12:00-13:30 Βουτιά στις τέχνες: Θεατρικό παιχνίδι και μουσικοί αυτοσχεδιασμοί με βάση την ιστορία
13:30-14:30 Μεσημεριανό φαγητό – χαλάρωση
14:30-15:45 Εικαστικό εργαστήρι: παραγωγή σκηνικών και κουστουμιών για τις καθημερινές δράσεις και την παράσταση (Κάθε Παρασκευή αυτή την ώρα γίνεται η παράσταση για τους γονείς)

 

ΩΡΕΣ Β΄ ΟΜΑΔΑ: Πολυχώρος
9:00-9:30 Υποδοχή στη μεγάλη αίθουσα με προβολή με ορχηστρικά έργα
9:30-11:00 Βουτιά στις τέχνες: Θεατρικό παιχνίδι και μουσικοί αυτοσχεδιασμοί με βάση την ιστορία
11:00-12:00 Βόλτα στον κήπο – δεκατιανό (όλοι μαζί)
12:00-13:30 Μουσική και κίνηση με βάση τις δράσεις της ιστορίας
13:30-14:30 Μεσημεριανό φαγητό – χαλάρωση
14:30-15:45 Εικαστικό εργαστήρι: παραγωγή σκηνικών και κουστουμιών για τις καθημερινές δράσεις και την παράσταση (Κάθε Παρασκευή αυτή την ώρα γίνεται η παράσταση για τους γονείς)

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ομάδα theatree
Η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2018. Με όχημα τον πολιτισμό και την εκπαίδευση δημιουργεί θεατρικές παραστάσεις και σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και για ενήλικες. Κοινός τόπος όλων αυτών είναι η δημιουργική συνάντηση με τον άλλον μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη. Στο δροσερό καταφύγιο της Τέχνης, το θέατρο, η λογοτεχνία, η μουσική, τα εικαστικά και όλες οι τέχνες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν διαφορετικά μονοπάτια προκειμένου κάθε παιδί, νέος ή ενήλικας να βρει το δικό του δρόμο έκφρασης και δημιουργίας. Έτσι, μέσα από την ψυχαγωγία και το ομαδικό παιχνίδι φτάνουμε στη γνώση, την αισθητική καλλιέργεια και την πνευματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Τα κείμενα των παραστάσεων, το σχεδιασμό των προγραμμάτων και την παιδαγωγική επιμέλεια αναλαμβάνει ο συγγραφέας –μουσικοπαιδαγωγός Παναγιώτης Τσιρίδης ενώ τη σκηνοθεσία, την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παραγωγή η ηθοποιός – σκηνοθέτης Μαριάνθη Φωτάκη.

Παναγιώτης Τσιρίδης
1967. Γεννιέται στη Λεμεσό Κύπρου από Κύπριο πατέρα και Ελλαδίτισα μητέρα. 1974. Μετά την εισβολή των Τούρκων φεύγει μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του και τη μητέρα του για την Ελλάδα. Τον επόμενο χρόνο ακολουθεί και ο πατέρας του. 1986. Ξεκινά σπουδές στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Εργάζεται παράλληλα ως ηλεκτρολόγος. 1988. Ξεκινά σπουδές στη μουσική. Εργάζεται στη Διαφημιστική Εταιρία ΗΧΩ με διευθυντή τον Άλκη Στέα, αρχικά ως κλητήρας και στη συνέχεια ως υπεύθυνος μηχανογράφησης. Εγκαταλείπει τις σπουδές στο Τ.Ε.Ι. 1990. Παρακολουθεί το δίχρονο επαγγελματικό πρόγραμμα “EMMEΛEIA” – τμήμα ειδίκευσης Μουσικοπαιδαγωγών στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (KΣYME). 1995. Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από την “Πρότυπη Μουσική Σχολή Καλλιθέας” με βαθμό Άριστα και διάκριση. 1995. Συμμετέχει με επιτυχία στο διαγωνισμό καθηγητών μουσικής του ΥΠΕΠΘ για διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση. 1996. Εργάζεται για τρία χρόνια στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Κουρουπού και του Μιχάλη Γρηγορίου. 1997. Προσλαμβάνεται ως δάσκαλος μουσικής από το Δημοτικό Σχολείο του Ελληνογερμανικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου – Athener Schule, όπου παραμένει μέχρι το διορισμό του στην Πρωτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. 1997. Ξεκινά τη συνεργασία του με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο η οποία συνεχίστηκε μέχρι το 2020. 1997. Ξεκινά τη συνεργασία του με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το 2009. 1998. Δημοσιεύεται το πρώτο του άρθρο σε περιοδικό. 1999. Διορίζεται ως μουσικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Ερμούπολη της Σύρου. 2000. Αποκτά οργανική θέση στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου. 2003. Ξεκινά μια δίχρονη συνεργασία με το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία αφορούσε στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. 2003. Δημιουργεί μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης το πρώτο μαθητικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η ξενιτιά δεν έχει χώρα». 2007. Δημοσιεύεται το πρώτο του βιβλίο από τις Εκδόσεις Νικολαϊδη. Είχε προηγηθεί το 2003 ένα μικρό βιβλίο για τη μουσική στο σχολείο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 2008. Εργάζεται για δύο χρόνια ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Μαζί με το Σωτήρη Μεϊντάνη και το Γιώργο Καλέμη δημιουργούν με δική τους πρωτοβουλία το site της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης. 2008. Γράφει και σκηνοθετεί την πρώτη του θεατρική παράσταση – εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Γαλλικό Ινστιτούτο. 2008. Εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μαριάνθη Φωτάκη
1976 Γεννιέται στην Αθήνα. 1995 Ξεκινά σπουδές στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. 1998 Αποφοιτά από τη σχολή και εργάζεται ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη κάτω από τις οδηγίες σημαντικών σκηνοθετών σε διάφορες παραστάσεις (Παπαβασιλείου, Λυμπεροπούλου, Χατζάκη, Μπέζου, Φιλιππίδη, Τσουλάτζε, Μουμουλίδη κ.α) και σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Παράλληλα, αρχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν στο θεατρικό παιχνίδι, στο θέατρο στην εκπαίδευση και γενικότερα στο παιδί. 2003 Ξεκινά να εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στο εργαστήρι παιδιών με ειδικές δυσκολίες του Δήμου Κορυδαλλού. 2010 Ξεκινά η συνεργασία με τον Π. Τσιρίδη και το ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με την παράσταση για παιδιά “Ο Κώδικας του κοντού δράκου”. 2012 Η παράσταση επιλέγεται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο «5 th Kids Euro Festival» που γίνεται κάθε χρόνο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Το ίδιο έργο θα κάνει το 2016 τέσσερις παραστάσεις στην Ντόχα του Κατάρ (οι παραστάσεις δίνονται στην αγγλική γλώσσα). 2012 Ξεκινά η συνεργασία με την ομάδα «Λόγου Παίγνιον – Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο», η οποία δημιουργείται από παιδαγωγούς και καλλιτέχνες. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για διάφορους φορείς, όπως η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., η Ε.Σ.Η.Ε.Α. κ.α.. 2012 Παράλληλα, ξεκινά συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, με το Παιδικό Μουσείο, με το Δήμο Νέας Σμύρνης και με συλλόγους δήμων και σχολείων. 2013 Παρακολουθεί το σεμινάριο του εργαστηρίου Πόρτα της Ξ. Καλογεροπούλου «Το Δράμα στην Εκπαίδευση» και αρχίζει να σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. 2015 Σκηνοθετεί την παράσταση «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» για το Ίδρυμα Θεοχαράκη. Λόγω μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό η παράσταση συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Γκλόρια μικρό. 2016 Σκηνοθετεί εκ νέου την παράσταση «Ο κώδικας του κοντού δράκου» του Π. Τσιρίδη για το ίδρυμα Θεοχαράκη.

Μυρτώ Κοσμοπούλου
Είναι απόφοιτος σκηνογράφος/ενδυματολόγος και θεατρολόγος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2005-2010). Έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο κατασκευής θεατρικής μαριονέτας του Στάθη Μαρκόπουλου στην Αθήνα (2012-2013) και το εργαστήριο κατασκευής θεατρικής κούκλας της Natacha Belova στις Βρυξέλλες (2019). Εργάζεται από το 2011 ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος με εξειδίκευση στις κατασκευές κούκλας, μάσκας και φροντιστηριακών αντικειμένων για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στο θεατρο έχει συνεργαστεί με τους Νίκο Καραθάνο 2016, Θωμά Μοσχόπουλο, Γιωργο Πέτρου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Παντελή Δεντάκη, Γιάννη Κακλέα, Αλίκη Δανέζη- Knutsen, Σταύρο Τσακίρη , Brian Michaels, Δημοσθένη Φίλιππα, Χριστίνα Χριστοφή, Ομάδα Τόπι. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Βεσλεμέ , τον Κάρολο και έχει δουλέψει στην τηλεοπτική σειρά Tehran του Appletv+ στο σκηνογραφικό τμήμα. Στην τηλεόραση έχει εργαστεί ως βοηθός στυλίστα σε διαφημιστικά (2017-2018).

Αλεξία Παπαθεμελή

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου σε θεατρικές παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε., το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι στο ΤΕΙ Σίνδου και σε δημόσια ΙΕΚ. Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με το θέατρο στην εκπαίδευση. Από το 2002 ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως θεατρολόγος στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση.

Ιωάννα Μυλωνά
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην υποκριτική, στο θεατρικό οπαιχνίδι και στο εκπαιδευτικό δράμα. Εργάζεται ως ηθοποιός και ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image