Παραστάσεις 2022-2023Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2022-23

Αυλαία “Η Απειλή των Κόουζ”

Η παράσταση έχει στόχο να ψυχαγωγήσει αλλά και να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ανακύκλωσης, του φαινομένου του θερμοκηπίου, της αποψίλωσης των δασών, της τεχνολαγνείας και της απληστίας, μιλώντας για αυτά μέσω του θεάτρου, της μουσικής, και των χαρακτήρων του έργου που προβληματίζονται, διαμορφώνουν γνώμη μέσα από τη γνώση, εξελίσσονται, τραγουδούν, παθαίνουν και μαθαίνουν!

Λίγα λόγια για το έργο:

Το βασίλειο των Κόουζ καταστρέφει το περιβάλλον και η ζωή στο βασίλειο της φύσης κινδυνεύει! Η πριγκίπισσα Ελπίδα του βασιλείου της φύσης ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ζητά βοήθεια από το βασίλειο των δέντρων, όπου η σοφή κουκουβάγια δίνει τη λύση. Όμως τα δύο αποτρόπαια Οξ από το βασίλειο των Κόουζ απαγάγουν την Ελπίδα και η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Θα καταφέρει άραγε η πριγκίπισσα Ελπίδα της φύσης να κάνει τον Παρανόϊ Κόουζ να αλλάξει το όνομά του και να γίνει επιτέλους Λόγι Κόουζ;

Δεσμευόμαστε ότι η παράσταση θα ενθουσιάσει τα παιδιά, διότι έχει 9 τραγούδια και συχνή αλληλεπίδραση με τους θεατές. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει και στους ενήλικες που θα την παρακολουθήσουν.

Η παράσταση συμπεριλαμβάνεται στον “Κατάλογο Εκπαιδευτικών Θεαμάτων” του Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας είναι ο Δημήτρης Λαλούμης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ CD «Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΚΟΟΥΖ»

Από τον εκδοτικό οίκο «Λεξίτυπον κυκλοφορεί το ομώνυμο βιβλίο με CD, με αφηγητή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ενώ στους τραγουδιστές συμπεριλαμβάνεται και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Τα συνολικά δικαιώματα από τις πωλήσεις του βιβλίου αυτού,  διατίθενται στην Κιβωτό του Κόσμου.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο μετά την παράσταση και στους θεατές μας προσφέρουμε ένα φυλλάδιο με τα συμπεράσματα του έργου, ώστε να μην ξεχαστούν τα οικολογικά μηνύματα της παράστασης.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο, μουσική: Δημήτρης Λαλούμης

Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοτζολή

Σκηνικά, κοστούμια: Κλεοπάτρα Κουράκλη

Χορογραφίες: Καλλιόπη Κουνιάδη

Φωτισμός: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Φωτογραφίες: Πάνος Κόφφας

ΠΑΙΖΟΥΝ

Άννα Τζανακάκη, Ελένη Λύρα, Ελευθερία Χρυσικοπούλου, Μαρία Βασιλάκου, Στάθης Συμεωνίδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (www.texneskaipolitismos.gr)

 

Πληροφορίες

Διάρκεια : 100′ με διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Ομαδικό (Για 5 εισιτήρια και πάνω): 8 €

Ειδικές κατηγορίες ( ΑμεΑ, Άνεργοι κλπ ): 7 €

 

ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στις ομαδικές κρατήσεις η τιμή αναπροσαρμόζεται, ανάλογα τον αριθμό ατόμων.

 

Εισιτήρια διαθέσιμα στα Ταμεία του Θεάτρο​

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/i-apeili-ton-koouz/?lang=el

Θέατρο Αυλαία, 2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι

2104297771-6906461616

www.avlaiatheatro.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image