Παραστάσεις 2022-2023Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2022-23

Μορφές Έκφρασης “Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα”

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και η νέα γενιά έχει στα χέρια της ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας και πληροφόρησης. Οι νέοι αξιοποιούν, στο έπακρο, τις δυνατότητες επικοινωνίας, που τους προσφέρει το διαδίκτυο, το κινητό τηλέφωνο, οι κάθε λογής εφαρμογές.  Παρόλα αυτά, στο διαδίκτυο υπάρχουν πεδία, στα οποία μπορεί να συναντήσουν κινδύνους, χωρίς να γνωρίζουν πώς να τους αντιμετωπίσουν. Όπως το να αγνοούν, σχεδόν πάντα, ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά της οθόνης. Έτσι, οφείλουμε από τη μεριά μας, να τους προσφέρουμε πολύτιμη γνώση για την καλύτερη προστασία του εαυτού τους. 

 «Πιστεύουμε πολύ στο μήνυμα αυτής της παράστασης. Για τον ασφαλή τρόπο χρήσης του διαδικτύου, όταν τα παιδιά βαδίζουν μόνα τους, έχοντας την απόλυτη ευθύνη του εαυτού τους. Και είναι καθήκον μας, μέσω της τέχνης, να συμβάλλουμε στην αφύπνισή τους».

 

Ιστορία / Story…

Στο μακρινό «Βασίλειο του δάσους» ένας γέρος και πεινασμένος βασιλιάς υπομένει το βάσανο της πείνας, καθώς ο πιστός υπηρέτης του, η αλεπού, ετοιμάζει τα δικά της σχέδια για να τον ικανοποιήσει. Στόχος της, μια νεαρή κι αφελής ελαφίνα. Ο γνωστός μύθος του Αισώπου, «Το Λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι» γίνεται αφετηρία για την Άννα Σεβαστή Τζίμα να συνθέσει μια σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού, όπου το δάσος γίνεται η αστική ζούγκλα και ο κυνηγός αυτός που στήνει παγίδες στο διαδίκτυο.  

 

Που επικεντρωνόμαστε…

Ο ενθουσιασμός της πρώτης εφηβικής αγάπης, η φιλία, η εμπιστοσύνη, οι σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και η αθωότητα και η αυθόρμητη έκφραση που χαρακτηρίζει την ηλικία αυτή, γίνονται δυστυχώς, μερικές φορές, αντικείμενο εκμετάλλευσης,  οδηγώντας σε δυσάρεστες καταστάσεις. Η χαρά της νιότης, όμως, και η δύναμη της ζωής μάς χαρίζουν πάντα ελπίδα και χαρά για το μέλλον. Ένα μέλλον που οφείλουμε να προστατεύουμε.

 

Η γλώσσα…

Θέλοντας να αγγίξουμε τα συναισθήματα παιδιών κι εφήβων, η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο θεατρικό κείμενο έχει προκύψει έπειτα από ενδελεχή έρευνα. Με τους σύγχρονους κώδικες επικοινωνίας να δίνουν την ευκαιρία στους νέους να ταυτιστούν με τους ήρωες του έργου.  

 

Το σκηνικό και τα κουστούμια…

H σκηνογραφία της Πολυτίμης Μαχαίρα, καθώς και η ενδυματολογική της προσέγγιση βοηθούν λειτουργικά το έργο και τον θεατή να μεταφερθεί σ’ έναν κόσμο, όπου πλέκεται το παραμύθι με το σκληρό αστικό τοπίο, αναδεικνύοντας τον εσωτερικό κόσμο του κάθε ήρωα. Την τελική πινελιά στην όλη σύνθεση δίνει και το ειδικό μακιγιάζ.

 

Η Μουσική της παράστασης…

Το  μεγαλύτερο μέρος της μουσικής εκτελείται από τους ίδιους τους ηθοποιούς, ενώ κυμαίνεται από το κλασικό ροκ εν ρολ, ως την ραπ και την τραπ. Το μουσικό βίωμα λειτουργεί επικουρικά στην επίτευξη του στόχου της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Με πολύ σεβασμό και ιδιαίτερη ευαισθησία όλοι οι συντελεστές της παράσταση συνεισέφεραν στο μέγιστο ώστε να απολαύσετε ένα άρτιο και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα 

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Πολυτίμη Μαχαίρα 

Πρωτότυπη Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα & Δημήτρης Σκούρτης 

Χορογραφίες – Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Σωτηροπούλου , Άννα Σεβαστή Τζίμα 

Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης 

Δραματολογική ανάλυση: Θωμάς Κινδύνης 

Make-up artist: Διονυσία Κωνσταντίνου 

Μουσική παραγωγή – ηχογραφήσεις: Γαβρήλος Χατζηβασιλείου 

Κλικ: Απόστολος Δελάλης  

Παίζουν:  Μαρία Ιωάννου (Ζοζεφίνα), Γιώργος Χουσάκος (Λιοντάρι), Δημήτρης Σκούρτης (Alex Lion King Fox), Πέλια Γιαννουλάτου (Φοίβη)  

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Πρεμιέρα: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Κάθε Κυριακή στις 17.00 (εκτός τις Κυριακές 25 Δεκεμβρίου & 1 Ιανουαρίου)

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 10€

Ταμείο: 12€

Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά (10άτομα και άνω): 10€

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10€

 

Εισιτήρια

  • TICKETSERVICES: gr
  • ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ τηλ. κρατήσεις 2103464903 και 2103464002
  • TICKETSERVICES τηλ. κέντρο 210 7234567

Τοποθεσία: Θέατρο ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός, ηλεκτρ. Πετράλωνα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image