Παραστάσεις 2022-2023Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2022-23

Νέος Ακάδημος “Οδύσσεια”

Η ΜΠΛΕ productions και η Happy productions παρουσιάζουν στο θέατρο ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ μία από τις διασημότερες ιστορίες όλων των εποχών. Το έπος που υπήρξε πυλώνας στην εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού και αποτελεί πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού, ζωντανεύει μέσα από μια σύγχρονη ματιά, στην σκηνή του θεάτρου Νέος Ακάδημος για εφήβους και ενήλικες.

Οι ηθοποιοί ως σύγχρονοι ραψωδοί, ζωντανεύουν την ιστορία του Ομήρου, ακολουθώντας την διαδρομή του Οδυσσέα από την αρχή ως το τέλος. Μας μαγεύουν με την γλώσσα και τις εικόνες του Ομήρου, με τους μυθικούς Ήρωες, τα τέρατα, τα μυθικά πλάσματα και τους Ήρωες – σύμβολα του έπους, λέγοντάς μας πως είναι στο χέρι μας να μείνουμε πιστοί στα όνειρά μας είτε είμαστε ο Ούτις (Κανένας) είτε είμαστε ο Οδυσσέας κάθε φορά.

Εφόδια σε αυτό το ταξίδι, το ποιητικό σκηνικό μας, τα σώματα και οι φωνές των ηθοποιών, η μουσική από το κοντραμπάσο μας live επί σκηνής, τα παραδοσιακά τραγούδια, το live μιξάρισμα ήχων, οι σκιές και οι φωτισμοί μας. Ερευνούμε την «θέση» ηρώων του έπους που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τον Οδυσσέα αφήνοντάς μας χώρο να δούμε την ιστορία και από άλλες πλευρές.

Μια παράσταση σπουδή σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που στόχο έχει να ερευνήσει όχι μόνο το μονοπάτι του Οδυσσέα αλλά και όλους τους υπόλοιπους δρόμους που συναντήθηκαν μαζί του μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, πότε δαμάζοντας και πότε ακολουθώντας την μοίρα ή το θεϊκό στοιχείο.

Ένα έπος που μας εμπνέει στον δρόμο της δικής μας Οδύσσειας και μας δίνει ελπίδα και δύναμη να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε.

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει κριθεί από θεατροπαιδαγωγούς ιδιαιτέρως κατάλληλη για παιδιά γυμνασίων και λυκείων. Έχει υψηλό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων γιατί τους φέρνει σε επαφή με το έργο του Ομήρου καλλιεργώντας την φαντασία τους και δίνοντάς τους μια σφαιρική εικόνα για τους ηρωες της ιστορίας. 

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία – Σύλληψη: Τσάκωνας Γιάννης

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ζιάκκα Άννα, Παπανδρέου Κατερίνα, Τσάγκα Δώρα, Χρυσανθακοπούλου Μαίρη

Δραματουργική Επιμέλεια: Τσάκωνας Γιάννης, Κομνηνόγλου Γεώργιος

Μουσική επιμέλεια – Μουσική επί σκηνής: Παπανδρέου Κατερίνα

Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Ασημακοπούλου Μαριμίλλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κομνηνόγλου Γεώργιος

Σχεδιασμός φωτισμών: Τσάκωνας Γιάννης

 

Πληροφορίες

Κάθε Κυριακή στις 12:30 από 27 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: viva.gr

Οργανωμένες πρωινές παραστάσεις για σχολεία Γυμνάσια & Λύκεια

Κρατήσεις – επικοινωνία : 6942224657

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image