Παραστάσεις 2022-2023Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία 2022-23ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παιδικό ταξίδι “Το Μαγικό δώρο”

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Λίγες μέρες πριν μπει ο καινούριος χρόνος, η Ζαχαρένια, παίρνει την απόφαση να στείλει ένα γράμμα στο Ξωτικό του χρόνου για να ζητήσει ένα ξεχωριστό δώρο, δηλαδή να ταξιδέψει σε όλους τους πλανήτες και τα αστέρια. Το Ξωτικό του χρόνου, διαβάζει το γράμμα της Ζαχαρένιας και προσπαθεί να πραγματοποιήσει την ευχή της. Ρίχνει λοιπόν μια μαγική σκόνη πάνω στο δώρο της και μετατρέπει μια πανέμορφη κόκκινη ομπρέλα με χρυσά αστέρια σε μαγική. Αυτή η μαγική ομπρέλα έχει την ικανότητα να μεταφέρει, όποιον την κρατάει, πολύ ψηλά στον ουρανό. Έτσι, η Ζαχαρένια καταφέρνει να ταξιδέψει σε μέρη αταξίδευτα, για τα οποία είχε διαβάσει στα βιβλία της και έχει δει μόνο στα όνειρα της. Ζει καινούργιες εμπειρίες συναρπαστικές· ταξιδεύει στα αστέρια και στους πλανήτες, συναντάει Θεούς, Αστροναύτες, Ρομπότ, Διαστημικά Σκυλιά, τον φύλακα του Γαλαξία, τον πανέμορφο Φοίνικα και φυσικά το ξωτικό της καρδιάς της.

Ποιοι είναι, όμως, εκείνοι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτό το ταξίδι της Ζαχαρένιας στο διάστημα; Μα φυσικά, οι μικροί μας φίλοι τα παιδιά. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα γίνει πραγματικότητα. Ένα έργο όπου τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, απαντώντας σε ερωτήσεις, παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας με τους ηθοποιούς.

Συντελεστές

Κείμενο: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Σκηνοθεσία: Ομάδα παιδικό ταξίδι

Κοστούμια: Ιφιγένεια Κωφού

Σκηνικό – Μάσκες: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Παπαθανασίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σουμελίδης

Σχεδιασμός αφίσας: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ορνέλα Λούτη, Ιωακείμ Κάσδαγλης

Σε ρόλο έκπληξη ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη

 

Πληροφορίες

Για ποιες ηλικίες; H παράσταση είναι διαδραστική και προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Διάρκεια: Έως μία ώρα (ανάλογα με τη συμμετοχή των παιδιών).

 

Η παράσταση ταξιδεύει σε σχολεία, συλλόγους & δήμους.

 

Επικοινωνία: Παιδικό ταξίδι, τηλ. 6993918658

E-mail: paidikotaksidi@gmail.com   FB: paidikotaksidi  IG: artpaidikotaksidi

 

Λίγα λόγια για το ποιοι είμαστε :

Το Παιδικό Ταξίδι ξεκίνησε το 2015 από την προσωπική μας ανάγκη να προσφέρουμε και να μοιραστούμε με τους μικρούς μας φίλους τη χαρά του θεάτρου, του διαδραστικού παιχνιδιού και των εικαστικών δραστηριοτήτων. Μια ομάδα από νέους ταλαντούχους και δημιουργικούς ανθρώπους από το χώρο του θεάτρου και της ψυχαγωγίας αναλαμβάνει μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων όπως: Παιδικές παραστάσεις, θεματικά παιδικά πάρτυ, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, μπαλονοκατακσευές, face painting, χειροτεχνίες, ζωγραφική και παιδικές κατασκευές.
Ένα ταξίδι για μικρά και μεγάλα παιδιά στη μαγική χώρα του θεάτρου, της ψυχαγωγίας και της διαδραστικής ενασχόλησης.

Θα χαρούμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους στο ταξίδι μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image