Παραστάσεις 2022-2023Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2022-23

Θεατρικός Χώρος Περίπατος “O Σιμιγδαλένιος”

Μία φορά κι έναν καιρό, ζούσε μία όμορφη αρχοντοπούλα. Μία πολύ όμορφη αρχοντοπούλα! Ήταν η ομορφότερη του κόσμου! Έρχονταν παλικάρια από όλο τον κόσμο. Να τους δει! Να δεχτεί να παντρευτεί. Ήρθε ο καιρός της να παντρευτεί! Ο ένας της μύριζε, ο άλλος της ξίνιζε! Αποφάσισε λοιπόν, να φτιάξει μόνη τον αντρούλη της από σιμιγδάλι, ζάχαρη και αμύγδαλα. Τον έπλασε, του έδωσε ζωή, παντρεύτηκαν και ζούσαν ευτυχισμένοι! Έλα μου όμως που μία άλλη αρχοντοπούλα έμαθε ότι η “δικιά μας” είχε έναν αντρούλη, που είχε τις χάρες όλες. Με ένα πολύ μελετημένο σχέδιο καταφέρνει να κλέψει τον Σιμιγδαλένιο. Του έδινε να πιεί το νερό της λησμονιάς, για να μην θυμάται την πρώτη του γυναίκα και έτσι τον έκανε δικό της αντρούλη. Η “δικιά μας” αρχοντοπούλα τον περίμενε, τον περίμενε αλλά αυτός πουθενά. Έπεσε να πεθάνει από την στενοχώρια της. Δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Σιμιγδαλένιο της. ‘Εφυγε για να ψάξει να τον βρει σε γη και ουρανό. Άραγε θα τα καταφέρει; Ποιόν θα συναντήσει στον δρόμο της; Θα αντέξει τις κακουχίες και τις δυσκολίες; Τι θα αποκομίσει;

O Σιμιγδαλένιος είναι ένα παραμύθι που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, (Ζαχαρωζυμωμένος στην Μάνη, Ζυμωτός στην Κρήτηκ.τ.λ.), το οποίο μας οδηγεί να αντιληφθούμε την δύναμη της αγάπης και επίσης, το πόσο αποφασισμένοι πρέπει να είμαστε για να την έχουμε στην ζωή μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Μανδαλά

Σκηνικά-Κουστούμια: Ρένος Βάρλας

Παίζουν: Σταυρούλα Μανδαλά, Φιλιππία Πέτρου, Στάθης Γεωργαντζής

Φωτογραφίες: Ελένη Τσιπά

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από 20 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 12:00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 99 54 189 – 6974 66 40 41

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ “ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ”, Γρηγορίου Ξενόπουλου 17, Κάτω Ηλιούπολη

Μια σκέψη για το “Θεατρικός Χώρος Περίπατος “O Σιμιγδαλένιος”

  • Εξαιρετική παράσταση, ορθά δομημένη, με παραδοσιακά στοίχεια. Ο μικρός τη παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αυξημένο το στοιχείο της διάδρασης!! Ζεστός χώρος, ζεστοί καλλιτέχνες! Στο τέλος μας κέρασαν και σιμιγδαλένιο χαλβά, σπιτικό, κίνηση η οποία ξετρέλανε τα παιδιά και έδωσε αφορμή για περαιτέρω συζήτηση πάνω στην ιστορία!!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image