ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βικτωρία Ταγκούλη: «Σε οποιαδήποτε παράσταση κι αν συμμετέχω νιώθω ευθύνη και θέλω να είμαι αντάξια του ρόλου που ερμηνεύω»

Η Βικτωρία Ταγκούλη φέτος μας αποδεικνύει πως το εξαιρετικό ταλέντο της στο τραγούδι δεν είναι το μοναδικό που διαθέτει. Ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης «Πεντάμορφή και το Τέρας …αλλιώς», του Παρασκευά Καρασούλου με πάθος και αγάπη. Εμείς, συναντήσαμε την εξαιρετική Βικτωρία Ταγκούλη, και μας μίλησε για το ρόλο της στο μικρό Παλλάς, την επαφή της με τα παιδιά και τα σχέδια της για το μέλλον.

Ελίζα Κυρτσόγλου: Είναι γνωστή η πορεία σας στο χώρο του τραγουδιού και των μουσικών παραστάσεων, τι είναι αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον και αποφασίσατε να συμμετέχετε σε μια παράσταση για παιδιά;

Βικτωρία Ταγκούλη: Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Παρασκευά Καρασούλο να συμμετέχω στην Πεντάμορφη και το Τέρας, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Πεντάμορφης, ενθουσιάστηκα. Πρώτον γιατί είναι ένα παραμύθι που αγαπώ πολύ και δεύτερον γιατί η παραγωγή θα ήταν της Μικρής Άρκτου σε κείμενα του Παρασκευά Καρασούλου, σκηνοθεσία του Σταύρου Ράγια  σκηνικά και κουστούμια του Ανδρέα Γεωργιάδη, μουσική του Χρίστου Θεοδώρου. Αυτό που μου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ήταν η οπτική του Παρασκευά και του Σταύρου πάνω στο έργο. Γιατί ενώ βασίζεται πάνω στην κλασική ιστορια της Πεντάμορφης και του Τέρατος, φέρει μια νέα ματιά και ασχολείται και με διαφορετικές πτυχές των δύο χαρακτήρων. Θεώρησα μεγάλη πρόκληση να παίξω έναν τέτοιο ρόλο!

 

Ελίζα Κυρτσόγλου: Νιώθετε μεγάλη ευθύνη που κάποια παιδιά  χάρη σε εσάς θα έρθουν σε επαφή με το θέατρο;

Βικτωρία Ταγκούλη: Σε οποιαδήποτε παράσταση κι αν συμμετέχω νιώθω ευθύνη και θέλω να είμαι αντάξια του ρόλου που ερμηνεύω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, είτε πρόκειται για παιδική είτε για ενήλικη παράσταση. Επίσης, αυτό που μου αρέσει στη συγκεκριμένη παράσταση είναι ότι ενώ ειναι φτιαγμένη για παιδιά δεν είναι επιφανειακή. Τόσο ο λόγος όσο και η μουσική εμβαθύνουν και καταπιάνονται με νοήματα που μπορεί να απασχολήσουν και ένα παιδί. Μετά την παράσταση υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να συζητήσει ένας γονιός με το παιδί του και αυτό το βρίσκω εξαιρετικό.

 

Ελίζα Κυρτσόγλου: Η πεντάμορφη μπορεί να είναι αλλιώς…. Μιλήστε μας για το ρόλο σας;

Βικτωρία Ταγκούλη: Ναι, η Πεντάμορφη στο έργο αυτό είναι αλλιώς. Ενώ την έχουμε συνδυάσει με μια συγκεκριμένη εικόνα, αυτή της πανέμορφης κοπέλας που είναι καλή και ευγενική, εδώ παρουσιάζονται και άλλες πλευρές της. Γίνεται εκνευριστική, θυμώνει, αγαπάει, έχει παραξενιές, φοβάται. Το έργο καταπιάνεται με το τι είναι εξωτερική και τι εσωτερική ομορφιά. Τι είναι η αγάπη, ο φόβος, πόσο σημαντικό είναι να κοιτάμε στην ψυχή του άλλου και να μην μένουμε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση.

 

Ελίζα Κυρτσόγλου: Ποιες είναι αντιδράσεις των μικρών θεατών σε ένα παραμύθι τόσο γνωστό, αλλά δοσμένο με ένα σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο;

Βικτωρία Ταγκούλη: Έχουν πολύ ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των παιδιών. Επειδή στην αρχή βγαίνω με ένα απλό φόρεμα ένα παιδάκι σε μια παράσταση φώναξε «αυτή είναι η Πεντάμορφη»; Μετά που βγαίνω με ένα φόρεμα όλο τριαντάφυλλα όλο το θέατρο φώναζε «ωωωω». Σε άλλη παράσταση ακουσα να λένε «αχ το τέρας είναι γλυκούλι». Νομίζω ότι τα παιδιά αφήνονται στη ροή της παράστασης χωρίς πολλή σκέψη. Εξάλλου ο βασικός κορμός του παραμυθιού δεν έχει αλλάξει.

 

Ελίζα Κυρτσόγλου: Είχατε δηλώσει παλαιότερα πως το τραγούδι σας κάνει ευτυχισμένη εξακολουθεί να ισχύει αυτό;

Βικτωρία Ταγκούλη: Ναι ισχύει! Όταν τραγουδάω έχω ένα αίσθημα πληρότητας. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και τυχερή που μπορώ και το κάνω.

 

Ελίζα Κυρτσόγλου: Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

Βικτωρία Ταγκούλη: Έχω στα σχέδια μια βραδινή παρασταση που θα ετοιμάσω και σιγά σιγά ετοιμάζω τον επόμενό μου δίσκο.

 

Πληροφορίες

Για παιδιά 4-12 ετών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις : 12:00 & 14:30

(και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία)

Διάρκεια παράστασης: 80’ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 15 ευρώ | Α’ ζωνη 13 ευρώ

Προπώλησηviva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Σύνταγμα

Πληροφορίες-κρατήσεις : 210 3210025, 210 7610616, 6985 933 290

Για σχολικές παραστάσεις και ομαδικές κρατήσεις: 210 76 10 620

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image