Είσοδος ΕλεύθερηΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μήδεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα «Εμείς Εμείς»

Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα «Εμείς Εμείς» παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μία δυναμική παράσταση που όλους τους ρόλους του έργου, αντρικούς και γυναικείους, υποδύονται κορίτσια 11-14 χρονών. Για δύο μόνο παραστάσεις, την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο του Artport III. Σκηνοθέτις και ιδρύτρια της ομάδας είναι η Αλίκη Δανέζη Knutsen.

Η Μήδεια είναι ένα έργο δυναμικό, που μιλάει για πολλές πτυχές της σημερινής μας κατάστασης, τη δύναμη της γυναίκας, την αδικία, την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι και η ίδια η κοινωνία. Η Μήδεια επαναστατεί λόγω της αδικίας που έχει υποστεί και λέει λόγια σοφά για την κοινωνία και τη γυναίκα.  Η ομάδα των ηθοποιών, σαν μια ροκ-πανκ μπάντα, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης, τη δύναμη της αλλά και την ευαισθησία της και θέτει προβληματισμούς. Παράλληλα με την απόδοση του κειμένου, τα νέα κορίτσια παίζουν μουσική επί σκηνής, τραγουδάνε και χορεύουν.  Είναι τεράστια η δύναμη να ακούγονται τα λόγια της αρχαίας τραγωδίας από τις γυναίκες του μέλλοντος.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με ενθουσιώδη ανταπόκριση για πρώτη φορά τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2022 στην Πλατεία Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια σκηνή».

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που ανεβάζει η ομάδα «Εμείς Εμείς», μετά τον Οιδίποδα Τύραννο, που ανέβηκε το 2017 στην πλατεία Κουμουνδούρου και στο Μουσείο Μπενάκη, όταν τα μέλη της ομάδας ήταν μόλις 7-10 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Σκηνικά: Νατάσσα Χρυσαφίνη – Κική Πίττα
Κοστούμια: Ανδρέας Αντωνίου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφής
Μουσική: Στέφανος Σκουλικάρης / Νίκος Πατεράκης
Μουσική διδασκαλία: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά

Διεύθυνση Παραγωγής: Θέλμα Χασάπη
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννα Καρμαλή-Αλίκη Δανέζη Knutsen
Φωτισμοί: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Παραγωγή: Roads and Oranges Productions

Διανομή:

Μήδεια – Φοίβη
Ιάσωνας – Πολυδώρα
Κρέων – Αντιγόνη
Αιγέας – Λυδία
Άγγελος – Άννα / Ιωάννα
Παιδαγωγός – Ναταλία
Τροφός – Ιωάννα / Νικολέτα

Χορός- όλη η ομάδα

Επίσης στο χορό συμμετέχει και η Φωτεινή.

Παιδιά Μήδειας – Φίλιππος, Μιχάλης / Παναγιώτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ


Πληροφορίες
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Ταμείο Θεάτρου: 210 4143 310

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 95 λεπτά

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στα 2104143310 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00) και 6940002065 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-18:00)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image