Παραστάσεις 2023-2024Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2023-24

Τεχνοχώρος Φάμπρικα «Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο»

Δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν χαρακτήρες από τη ζωή του Νίκολα Τέσλα και μαζί τους, μια μουσικός δημιουργεί ζωντανά τη μουσική επένδυση της παράστασης. Ο Νίκολα Τέσλα, ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες στον κόσμο, αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση του ηλεκτρισμού και όχι μόνο! Γεννήθηκε σε μια εποχή όπου τα σπίτια ακόμα φωτίζονταν με κεριά. Ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, ο μικρός Τέσλα κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης και μηχανικός που θα άλλαζε τον κόσμο. Λάτρευε επίσης την ποίηση και εμπνέονταν από τις ανθρωπιστικές του αξίες. Ο Τέσλα εργάστηκε για έναν κόσμο όπου η πρόοδος δεν θα απαιτούσε την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά το σεβασμό και την κατανόηση του. «Δεν εργάζομαι για τον άνθρωπο», είχε πει, «αλλά για την ανθρωπότητα». Η ιστορία της  ζωής του Νίκολα Τέσλα, από μικρό παιδί μέχρι τη στιγμή της επιτυχίας του, συνοδεύεται από ηχοτοπία που ενισχύουν την ατμόσφαιρα και ερεθίζουν τη φαντασία, ενώ τα παρεμβαλλόμενα τραγούδια δίνουν μια ευχάριστη ανάσα στην θεατρική δράση.

Την παράσταση ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Στέβη Φόρτωμα και Σοφία Αθανασοπούλου ενώ η πιανίστρια Εύα Μυλωνά ερμηνεύει την πρωτότυπη μουσική επένδυση σχεδιασμένη ειδικά για την παράσταση. Τίποτα δεν είναι «κονσέρβα» στην παράστασή μας: το ηχητικό αλλά και το οπτικό σκηνικό αναπτύσσονται ζωντανά κάθε στιγμή μπροστά στα μάτια των παιδιών. Με τη συνοδεία χειροποίητων σκηνικών αντικειμένων, μεταμφιέσεων και αξεσουάρ ζωντανεύει ο κόσμος του Τέσλα.

 

Η παράσταση αποτελεί ένα ποιοτικό θέαμα, υψηλής ψυχαγωγικής και εκπαιδευτικής αξίας, που προσφέρει έμπνευση και αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά γύρω από θέματα όπως: η προστασία του περιβάλλοντος, οικολογία και βιωσιμότητα, καινοτομία, εφευρετικότητα, καθώς και το προσωπικό ήθος, η περιέργεια και η επιμονή που μπορεί να αφυπνιστεί μέσα στον άνθρωπο όταν αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

Οι ηθοποιοί, όπως και οι μαγνήτες, δημιουργούν γύρω τους ένα φορτισμένο πεδίο που μοιάζει μαγικό αλλά στην πραγματικότητα είναι απολύτως φυσικό. Η ομάδα φιλοδοξεί να μεταφέρει στα παιδιά αληθινές ιστορίες ξεχωριστών  ανθρώπων.

 

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο – Έρευνα: Ομάδα Μαγνήτες

Σκηνοθεσία: Ευγενία Τζιρτζιλάκη

Ηθοποιοί: Στέβη Φόρτωμα, Σοφία Αθανασοπούλου

Μουσικός επί σκηνής: Eύα Μυλωνά

Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Αθανάσιος Καραβίτης

Επιστημονική επιμέλεια: Ανδρέας Αυλωνίτης

Μοδίστρα: Βέρα Φόρτωμα

Σχεδιασμός αφίσας: Ισαβέλλα Μαυρή

Φωτογραφίες: Αθανάσιος Καραβίτης, Νίκος Δροσάκης

Βιντεοσκόπηση: Μιχάλης Καλιδώνης

Εικονογραφήσεις: Tania Cimmati

Επικοινωνία: [email protected]
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη παρουσία τους τους μουσικούς Απόστολο Καλτσά και Στέφανο Φίλο, την ενδυματολόγο Μυρτώ Σταμπούλου, την θεατροπαιδαγωγό Βαγγελιώ Τσαλαχούρη, την κινηματογραφίστρια Αιμιλία Μηλιού και τον φωτιστή Δημήτρη Νίκα.

 

Πληροφορίες

Ηλικίες
Μία θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική, κατάλληλη για παιδιά από 8 έως 108 χρονών, και ιδανική για παιδιά Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου.

 

Διάρκεια: 50 λεπτά χωρίς διάλλειμα.

 

Χώρος διεξαγωγής
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: Κάθε Κυριακή στις 12:00πμ, στο θέατρο Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, ΤΚ 10435, Κεραμικός, Αθήνα 

 

Είσοδος:

Εισιτήριο στο θέατρο Τεχνοχώρος Φάμπρικα: 10 ευρώ το παιδί

Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και για σχολεία!

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ*: Η παράσταση ταξιδεύει στον χώρο του σχολείου! Το μόνο που χρειαζόμαστε να υπάρχει στο χώρο είναι μια πρίζα για τον ενισχυτή μας. Δεν υπάρχει άλλη τεχνική απαίτηση. Εάν δεν ιφίσταται ειδικός χώρος εκδηλώσεων στο σχολείο και είναι άρα προτιμότερο να ταξιδέψουν τα παιδιά στο θέατρο, είναι εφικτό κατόπιν συνεννόησης.
[* αρ. πρωτοκόλλου Υπ. Παιδείας: 121903]

 

Θεματικές ενότητες που αφορά η παράσταση

Μέσα σ’ ένα πλαίσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό, που φέρνει μαζί τέχνες και επιστήμες, η παράσταση αφορά τις ενότητες (εργαστήρια δεξιοτήτων): Φροντίζω το περιβάλλον (παγκόσμια και τοπική πολιτισμική κληρονομία), Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ (κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη), Δημιουργώ και καινοτομώ (δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία)

 

Πληροφορίες-κρατήσεις:

Τηλ. 2110143271 & 6974192831

[email protected]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image